Gaziantepte UMEM Beceri10 Projesi tanıtıldı

Gaziantepte UMEM Beceri10 Projesi tanıtıldı -MEB Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürü Doç. Dr. Açıkgöz: -Bu projeye, Ortadoğu ve İslam ülkeleri de ilgi duyuyor -Şu anda bu toplumda herkes beyaz yakalı olmak istiyor


GAZİANTEP (A.A) - Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürü Doç. Dr. Ömer Açıkgöz, UMEM Beceri10 Projesine ilişkin, Bu projeye, Ortadoğu ve İslam ülkeleri de ilgi duyuyor dedi.
     Açıkgöz, Gaziantep Ticaret Odasında (GTO) gerçekleştirilen UMEM Beceri10 Projesi tanıtım toplantısında, projenin Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı,Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), TOBB-Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi ve İŞKUR işbirliğiyle, sanayi sektörüne yönelik yürütülen bir proje olduğunu belirtti.
     Bu projeye Ortadoğu ve İslam ülkeleri de ilgi duyuyor diyen Açıkgöz, projenin Türkiyeye özgü, özgün bir proje olduğunu vurguladı.
     Almanyadaki mesleki eğitimin başarılı olmasının nedenlerine ilişkin de bilgi veren Açıkgöz, başarının kilit noktasının, mesleğe değer verilmesi olduğunu ifade etti.
    
     -Herkes beyaz yakalı olmak istiyor
    
     Açıkgöz, hangi sistem geliştirilse geliştirilsin mesleğe değer verilmemesi halinde bu sistemden başarılı sonuç alınamayacağını belirterek, şu örnekleri verdi:
     Zanaat altın bileziktir. Bu toplum, bu tarihsel hafızadan geliyor. Zanaat altın bileziktir..., bu değerini kaybetti. Şu anda bu toplumda herkes beyaz yakalı olmak istiyor. Ve herkes masaya oturmak istiyor. Bu çok tehlikeli bir şey. Bakın, Türk sanayisi önümüzdeki yıllarda, kalifiye eleman bulamayacak diye var sayıyoruz. Hayır! Kalifiye olmayan eleman bulamayacak Türk sanayisi. Çünkü şu andaki istihdamın oranına baktığımızda yüzde 45 civarındadır kalifiye olmayan eleman oranı. Bu küçümsenecek bir rakam değildir. Bunu nereden temin edeceksiniz.
     Açıkgöz, sektöre kazandırılacak kişiye mesleki beceri kazandırılması gerektiğini vurguladı.
     GTO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Tayfun Aygın da projenin, tarım ve hizmet sektöründe gelinen noktada hem Gaziantepin hem de bölgenin genç nüfus ihtiyaçları doğrultusunda ufkunu açarak, memlekete katkıda bulunacağını kaydetti.
     Beceri ve iş edindirme seferberliği olarak tanımlanan UMEM Beceri10 Projesinin iş gücü piyasasında arz-talep uyuşmazlıklarından kaynaklanan işsizliğe çözüm getirmek amacıyla başlatıldığı ve 81 ilden uygulandığı kaydedildi.
    
     Muhabir: Zerin Özdilek / Sevil Çelik
     Yayıncı: İsmail Fidan
<< Önceki Haber Gaziantepte UMEM Beceri10 Projesi tanıtıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER