Gaziantepte Enerji Zirvesi düzenlenecek

Gaziantepte Enerji Zirvesi düzenlenecek -Büyükşehir Belediye Başkanı Güzelbey: -Enerji zirvesi, Gaziantepin enerji hedeflerini oluşturmak ve konuyla ilgili yeni teşvikler hakkında bilgi vermek amacıyla düzenleniyor


GAZİANTEP (A.A) - Gaziantepte, 14 Aralık Cuma günü Enerji Zirvesi düzenlenecek.
     Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, zirve Şehitkamil Kültür ve Kongre Merkezinde gerçekleştirilecek. Programla sürdürülebilir kalkınma yolunda kentin yeni yatırımlar için potansiyel olanakları, geleceğe yönelik vizyonu ve bölgedeki rolünün paylaşılması hedefleniyor.
     Etkinlikte Gaziantepteki küçük ve orta ölçekte işletmeler için yol haritaları, enerji verimliliğinde karlılık konusu, teşvikler, düzenlemeler, yatırım ve yaptırımlar masaya yatırılacak.
     Açıklamada görüşlerine yer verilen Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, zirvede gelişen şehrin enerji alanında gerçekleştirdiği Ekolojik Kent Projesi, İklim Eylem Planı ve daha birçok başarılı projenin tanıtımının yapılacağını ve enerji konusundaki sektör temsilcileriyle buluşturulacağını belirtti.
     Enerji zirvesi, Gaziantepin enerji hedeflerini oluşturmak ve konuyla ilgili yeni teşvikler hakkında bilgi vermek amacıyla düzenleniyor düşüncelerini aktaran Güzelbey, zirvede görüşülecek konulara değindi.
     Yeşil Ev Mekanik Kontrol Mühendisi ve Enerji Zirvesi Sorumlusu Ayşegül Tekerekoğlu da zirvede yer alacak firmalarla görüşmelerinin sürdürdüğünü, katılımın yoğun olmasının beklendiğini aktardı.
     Tekerekoğlu, zirvede yer almak isteyen firmaların Gaziantep Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Daire Başkanlığına başvurabileceklerini kaydetti.
    
     Muhabir: Gaziantep
     Yayıncı: Sevil Çelik
<< Önceki Haber Gaziantepte Enerji Zirvesi düzenlenecek Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER