Gaziantepte 1. Kariyer Günleri düzenlendi

Gaziantepte 1. Kariyer Günleri düzenlendi


GAZİANTEP (A.A) - Gaziantepte öğrencilerde meslek hayatının ilk yıllarında başlayarak kariyer bilinci oluşturulması ve onların üniversite ile iş dünyasına hazırlanması amacıyla 1. Kariyer Günleri düzenlendi.
     Mehmet Rüştü Uzel Teknik ve Endüstri Meslek Lisesince gerçekleştiren etkinliğin birinci gününde, Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Mehmet Murat, Sınav Kaygısını Yenme ve Öz Güven Kazanma konusunu anlattı.
     Bazı öğrencilerin sınav gecesi uyuyamadığını söyleyen Murat, şu tavsiyelerde bulundu:
     Uyumak için yatmayın. Uyumam lazım. Yarın sınava gireceğim dersen, bitti, uyku kaçtı, uçtu. Peki ne yapalım sorusu. Ben biraz gözlerimi dinlendireyim, gözlerini kapatım biraz güzel hayal kurayım, sınavı kazandığımda ne yapacağım, üniversitede nasıl bir yaşam bekliyor beni, ben üniversiteden sonra ne yapacağım... Yani kendinizle ilgili güzel şeyler düşünün. Muhtemelen gözlerinizi kapalı güzel hayal kuruyorsanız kısa sürede uykuya dalacaksın.
     Bazı öğrencilerin, anne ve babalarının kendilerini anlamadıklarını aktaran Murat, sınavın anne ve babaların çocukları hakkındaki düşüncelerini değiştirmeyeceğini söyledi.
     Etkinliğin, 21 Aralık Cuma gününe kadar devam edeceği bildirildi.
    
     Muhabir: Zerin Özdilek
     Yayıncı: Sevil Çelik
<< Önceki Haber Gaziantepte 1. Kariyer Günleri düzenlendi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER