Gaziantepte, Verem semineri düzenlendi

Gaziantepte, Verem semineri düzenlendi


GAZİANTEP (A.A) - Şahinbey Belediyesi bünyesinde hizmet veren Boyacı Tesislerinde eğitim gören kursiyerlere yönelik Verem konulu seminer düzenlendi.
     Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Boyacı Sosyal Tesisi toplantı salonunda düzenlenen ve kursiyerlerin yoğun ilgi gösterdiği seminer, Şahinbey Toplum Destekli Sağlık Merkezi Eğitim Şube hemşireleri Şenel Işıklar ve Fatma Doğan tarafından verildi.
     Işıklar ve Doğan, veremin solunun yoluyla akciğerlere giren verem mikrobunun yol açtığı bulaşıcı bir hastalık olduğunu belirtti.
     Dünyada her yıl yaklaşık 9 milyon kişinin verem hastalığına yakalandığını ifaden eden sağlık görevlileri, şunları kaydetti:
     Verem hastalığı zengin, fakir, genç veya yaşlı fark etmeksizin herkese bulaşabilir. Tedavi görmemiş ya da düzenli tedavi görmeyen verem hastasında öksürme, hapşırma veya konuşma esnasında ortama yayılan ve verem mikrobu içeren damlacıkların solunum yoluyla alınmasıyla bulaşır. Verem hastalığı 2 ya da 3 haftadan uzun süren öksürük, balgam çıkarma, ateş, gece terlemesi, iştahsızlık, kilo kaybı, yorgunluk, halsizlik, nefes darlığı, göğüs ve sırt ağrısı ile kan tükürme gibi belirtiler göstermektedir. Verem hastalığında ilaçlar bir gün bile aksatılmadan kullanılmalıdır.
    
     Muhabir: Zerin Özdilek
     Yayıncı: Sevil Çelik
<< Önceki Haber Gaziantepte, Verem semineri düzenlendi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER