Gaziantepin ihracat başarısı

Gaziantepin ihracat başarısı -GTO Başkanı Aslan: -Türkiyenin büyüme rakamlarında yaşanan düşüş ve piyasalardaki daralmaya rağmen Gaziantepin 2012 yılında ihracatını en fazla arttıran il olması gurur verici bir gelişmedir


GAZİANTEP (A.A) - Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Aslan, Türkiyenin büyüme rakamlarında yaşanan düşüş ve piyasalardaki daralmaya rağmen Gaziantepin 2012 yılında ihracatını en fazla arttıran il olmasının gurur verici bir gelişme olduğunu belirtti.
     Aslan, yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) tarafından açıklanan, 2012 yılı ihracat rakamlarını değerlendirdi.
     Gaziantepin 2012 yılında ihracatını bir önceki yıla göre yüzde 19,3 arttırdığına dikkati çeken Aslan, şöyle devam :
     Bu artış, Gaziantepin yaşanan tüm olumsuzluklara rağmen üretim ve ticarette aldığı mesafenin yanında yeni pazarlara açılma konusundaki kabiliyetinin de göstergesidir. Avrupadaki ekonomik kriz ve dünyadaki konjonktürel durum göz önünde bulundurulduğunda bu artış daha büyük bir anlam kazanıyor. Türkiyenin büyüme rakamlarında yaşanan düşüş ve piyasalardaki daralmaya rağmen Gaziantepin 2012 yılında ihracatını en fazla arttıran il olması gurur verici bir gelişmedir.
     Aslan, ihracatını 5 milyar 879 milyon 414 bin dolara çıkaran Gaziantepin bu başarısıyla takdir toplamaya ve Türkiyenin ekonomik kalkınmasına katkı sunmaya devam ettiğini belirtti.
    
     -7 milyar dolar ihracat hedefi-
    
     Büyüme rakamlarındaki düşüş ve piyasalardaki daralmaya rağmen firmaların bu süreci etkin bir şekilde yönetmeyi başardığına dikkati çeken Aslan, şunları kaydetti:
     Piyasalarda yaşanan durgunluğu ihracatla aşma doğrultusunda üstün bir gayret gösterdiler ve bu gayretlerinin meyvelerini kent ve ülke olarak almaya devam ediyoruz. Firmalarımızın neredeyse, dünyanın her ülkesiyle ticaret yaparak bu süreci başarıyla yönetmeleri gurur verici. Firmalarımız, 2011de 170 ülkeye ihracat yaparken, 2012de bunu 192 ülkeye çıkarmış durumdalar. Uzakdoğu, Afrika pazarları, Güney Amerika dahil ihracat yaptığımız pazarlarımızı genişletiyor ve ihracat atağımıza devam ediyoruz. Firmalarımızın markalaşma ve inovasyon konularındaki atakları bu artışın temel nedenlerinden bir tanesi.
     Aslan, yeni yıldaki ihracat hedeflerinin ise asgari 7 milyar dolar olduğunu aktardı.
     Türkiyenin 2013 yılı ihracat hedeflerine ulaşabilmesinin iç piyasanın canlandırılması, dış pazarlardaki sıkıntıların ortadan kaldırılması ve orta vadede mali disiplini kalıcı hale getirecek yapısal reformların güçlendirilmesiyle mümkün olabileceğini kaydeden Aslan, GTO olarak bu sürece katkı sunmak ve firmalarımızın yeni pazarlara açılmalarına öncülük etme noktasında çalışmalarımızı aralıksız sürdüreceğiz değerlendirmesinde bulundu.
    
     Muhabir: Zerin Özdilek / Ahmet Caner Baysal
     Yayıncı: Sevil Çelik
<< Önceki Haber Gaziantepin ihracat başarısı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER