Gaziantepin içme suyu temiz çıktı

Gaziantepin içme suyu temiz çıktı


GAZİANTEP (A.A) - Gaziantepin içme suyunda insan sağlığını tehdit edecek bir unsur bulunmadığı bildirildi.
     Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Eylül Ayı 2. Bileşim toplantısının yapıldığı belirtildi. Başkan Vekili Ünsal Göksen başkanlığında yapılan toplantıda 33 maddenin görüşüldüğü, 24 maddenin oy birliğiyle, 5 maddenin oy çokluğuyla kabul edildiği ve 4 madde için gerekli çalışmaların yapılması için komisyona ek süre tanınmasına karar verildiği kaydedildi.
     Açıklamada görüşlerine yer verilen Arıtma Tesisleri Daire Başkan İrfan Korkmaz, son günlerde Gaziantepin bazı bölgelerinden gelen şikayetler üzerine GASKİ Genel Müdürlüğü olarak bir araştırma yaptıklarını, numunesini aldıkları suların tahlil sonuçlarında insan sağlığını tehdit edecek bir unsura rastlanmadığını ifade etti.
     Tahlil sonuçlarında içme suyu şebekesinden gelen suların oldukça sağlıklı olduğunu dile getiren Korkmaz, renk ve koku değişiminin mevsime bağlı olarak yaşandığını, ancak bu sorunu yapılan çalışmalarla ortadan kaldırdıklarını kaydetti.
     Bazı bölgelerdeki içme suyunda yaşanan renk ve koku değişimini baraj suyu seviyesinin düşmesine bağlayan Korkmaz, renk ve kokunun bazı bölgelerde değiştiğini tespit ettiklerini, bu sorunu yapılan araştırma ve incelemelerle çözdüklerini aktardı.
    
     Muhabir: Orhan Çiçek
     Yayıncı: Ahmet Caner Baysal
<< Önceki Haber Gaziantepin içme suyu temiz çıktı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER