Gaziantepin düşman işgalinden kuruluşunun yıl dönümü

Gaziantepin düşman işgalinden kuruluşunun yıl dönümü -Şehitkamil Belediye Başkanı Fadıloğlu: -Bu coğrafya nice şehidin, gazinin ve belki de adını hiç bilmediğimiz nice kahramanların omuzlarında bize emanet edilmiştir


GAZİANTEP (A.A) - Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, Gaziantepin düşman işgalinden kurtuluşunun 91. yıl dönümünü kutladı.
     Fadıloğlu yayımladığı mesajda, istiklal mücadelesinde hayatlarını kaybeden tüm şehitleri rahmet ve şükranla andığını belirtti. Tarihin sadece geçmişe ait olayların yazılması ve anlatılması olmadığını ifade eden Fadıloğlu, şunları kaydetti:
     Tarih, bir milletin hafızasıdır. Aynı zamanda geleceğe doğru yürürken baktığımız bir aynadır. Huzur ve barış içinde yaşarken, bugünlere nasıl geldiğimizi, kimlerin hangi fedakarlıklarla bize bu vatanı armağan ettiğini daima hatırlamak durumundayız. Bu coğrafya nice şehidin, nice gazinin ve belki de adını hiç bilmediğimiz nice kahramanların omuzlarında bize emanet edilmiştir. Antep, hep gururla taşıdığı ve sonsuza dek taşıyacağı Gazi unvanıyla bu muhteşem geçmişin en önemli tanığıdır.
     Fadıloğlu, Gaziantepin kurtuluş mücadelesinin birçok açıdan büyük önem taşıdığını, bu mücadele ile Kurtuluş Savaşının bir anlamda meşalesinin yakıldığını vurguladı.
     Vatan toprakları söz konusu olduğunda Türk ulusunun neler yapabileceğinin bu mücadeleyle dünyaya ispatlandığını, 11 ay açlık, yokluk, 70 bin mermi, ve 6 bin şehidin Gaziantepin kahraman insanlarının direnişini kıramadığını bildiren Fadıloğlu, Şehit Kamil, Şahin Bey, Fedai Mehmet, Aslan Bey gibi kahramanların direniş destanının, bir ulusun kurtuluşunun da ilham kaynağı olduğunu vurguladı.
     Fadıloğlu, Mustafa Kemal Atatürkün, Ben Anteplileri gözlerinden nasıl öpmem ki, onlar yalnız Antepi değil Türkiyeyi de kurtardılar sözüyle Gaziantepin verdiği eşsiz mücadeleyi tüm Türkiyeye örnek gösterdiğine dikkati çekti.
     Dünyada şehit adını taşıyan tek ilçe olma özelliğine sahip olan Şehit Kamil ilçemizi, düzenli gelişen ve hızlı büyüyen bir kent yapma çabası içerisindeyiz değerlendirmesinde bulunan Fadıloğlu, açıklamasını şöyle tamamladı:
     Atalarımızın kurtuluş mücadelesinde göstermiş olduğu kararlığı ve azmi bizlerde, sorumlu olduğumuz halkımıza hizmet götürmekte gösteriyoruz. Çünkü, Gaziantepli mazeret üretmez, akılcı çözümler üretir. Biliyoruz ki, müşterek akıldan süzülen her proje başarıya ulaşır. Antepi Gazilikle onurlandıran, bizlere, üzerinde onurla ve başı dik yaşadığımız bu toprakları emanet eden o büyük destanın aziz kahramanlarını, şehitlerimizi ve gazilerimizi, adını bildiğimiz ve bilmediğimiz herkesi bir kez daha rahmetle anıyor, tüm hemşehrilerimin kurtuluş gününü en içten dileklerimle kutluyorum.
    
     Muhabir: Yusuf Atlıhan
     Yayıncı: Sevil Çelik
<< Önceki Haber Gaziantepin düşman işgalinden kuruluşunun yıl dönümü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER