Gaziantepe doğalgazlı otobüsler

Gaziantepe doğalgazlı otobüsler -Büyükşehir Belediyesinin satın aldığı 80 otobüs, çöpten üretilen doğalgazla çalışacak -Belediye Başkanı Güzelbey: -Gaziantepin ulaşımına yeni bir vizyon katmak istiyoruz (Fotoğraflı


GAZİANTEP (A.A) - Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, doğalgazla çalışan 80 adet otobüs aldı. Çöpten üretilen doğalgazla çalışacak otobüslerin mart ayından itibaren hizmet vermeye başlaması hedefleniyor.
     Büyükşehir Belediye Başkanı Güzelbey, söz konusu otobüslerin satın alınması dolayısıyla belediye meclis salonu fuayesinde düzenlenen imza töreninde, metropol kentlerin en büyük sıkıntısının ulaşım olduğunu ifade etti.
     Gaziantepin her yıl küçük bir ilin nüfusu kadar büyüdüğünü ve bu durumun trafiğe de yansıdığını aktaran Güzelbey, ulaşım konusunda mesafe kat etmek için harekete geçtiklerini söyledi.
     Diğer büyük kentlerde ulaşımın tramvay, hafif raylı sistem ve metrolarla çözüldüğünü, kendilerinin de ulaşım sorununu ekonomik otobüslerle çözmek istediklerini ifade eden Güzelbey, ulaşımı rahatlatmak için uluslararası ihale yaptıklarını ve bunun sonucunda 80 küçük boy otobüs satın aldıklarını söyledi.
     Belediye olarak çöpten doğalgaz ürettiklerini ve aldıkları bu yeni otobüslerin de doğalgazla çalışacağını aktaran Güzelbey, ekonomik otobüslerde, engelli rampası, klima ve kamera da bulunduğunu vurguladı.
     Otobüslerin alçak tabanlı ve çevre dostu olduğunu aktaran Güzelbey, Gönlümüz mart ayında Gaziantepte 80 otobüsün hizmet vermesinden yana. Bu nedenle Gaziantepin ulaşımına yeni bir vizyon katmak istiyoruz. Hemen devamında yeni yılda 107 otobüsü daha devreye sokacağız diye konuştu.
    
     -Hedefimiz 100 bin yolcu taşımak
    
     Belediye Başkanı Asım Güzelbey, 2013 yılında tramvay çalışmasının İbrahimli bölümünün temelini meclis kararıyla atmak istediklerini söyledi.
     Karataş hattının devreye girmesiyle birlikte günde 35 bin yolcu taşımaya başladıklarını bildiren Güzelbey, şöyle devam etti:
     İbrahimlinin devreye girmesiyle bu rakamın 60 bine çıkmasını bekliyoruz. Bunlarla birlikte Gaziantepte günlük 100 bin yolcu taşımayı hedefliyoruz. Bu bir ütopya değil, gerçekçi rakamlardır. Gazianteplilerin ulaşım sorunu en çağdaş ve modern araçlarla 2013 yılının ortasına kalmadan çözmeyi vaat ediyoruz. Yeni otobüslerin Gaziantep halkına hayırlı olmasını diliyorum.
     Konuşmanın ardından Belediye Başkanı Güzelbey ile firma yetkilileri, otobüslerin satın alınmasına ilişkin protokolü imzaladı.
    
     Muhabir: Adem Yılmaz / Sevil Çelik
     Yayıncı: İsmail Fidan
<< Önceki Haber Gaziantepe doğalgazlı otobüsler Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER