Gazi Molla Seyit Pehlivanın mezarı gün

Gazi Molla Seyit Pehlivanın mezarı gün ışığına çıkarıldı -Birinci Dünya Şavaşında Kafkasya Cephesinde şavaşan Gazi Seyit Ünalın Sorgun Boğazcumafakılı köyündeki mezarı belediye ve kaymakamlığın çalışmaları sonucu bulundu (


YOZGAT (A.A) - Birinci Dünya Şavaşında Kafkasya Cephesinde şavaşan Gazi Seyit Ünalın Sorgun Boğazcumafakılı köyündeki mezarı belediye ve kaymakamlığın çalışmaları sonucu bulundu.
     Sorgun Belediye Başkanı Ahmet Şimşek, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Gazi Seyit Ünalın yakınlarından ve köylülerinden alınan bilgiler ve tanıyanların yaptığı açıklamalar doğrultusunda mezarını bulduklarını söyledi.
     Köyünde "Gazi Molla Seyit Pehlivan" olarak bilinen ve 1938 yılında vefat eden Seyit Ünalın meazarını yaptırarak, mezarı başına Türk bayrağı çektiklerini anlatan Şimşek, şunları kaydetti:
     "Gazi Molla Seyit Pehlivan ile ilgili Yazar Osman Karacanın 9-10 yıl önce araştırmalara başladı. Bu araştırmaları sırasında bize gelerek bizden kendine yardımcı olmamızı istedi. İlçemizde böyle muhterem mollalar olduğunu bu araştırmalar sonucunda öğreniyoruz. Bunun için bu araştıma bizim için çok önemli. Kahraman, molla ve harika bir güreşçinin mezarını bulmak, yaptırmak ve onun sürekli anılmasını sağlamak bizim görevimizdir. Mezarına şimdilik böyle bir mezar taşı koyduk, Türk Bayrağı çektik. Daha sonra kendisine layık bir mezar yaptıracağız" dedi.
     Araştırmacı Yazar Osman Karaca ise, Gazi Seyit Pehlivanın hayatını anlatan "Kanla Yoğruldular" isimli bir kitap yazdığını ifade ederek, 8 yıla yakın bir zamandır şehit ve gazilerin hayatlarını araştırdığını belirtti.
     Gazi Molla Seyit Pehlivanın hayatıyla ilgili de bu süre içinde onu tanıyan kişilerden, akrabalarından, çevredeki köylülerden hayatıyla ilgili bilgiler topladığını dile getiren Karaca Seferberlik hikayeleriyle ilgili araştırmalar yaptığı sırada Sorgunda Molla Seyit Pehlivan hikayesi anlatıldığını, bunun üzerine araştırmalara başladığını ve araştırdıkça ilginç bir yaşam hikayesiyle karşılaştığını söyledi.
    
     Muhabir: Şahin Özmen / Özcan Güney
     Yayıncı: İsmail İçer
<< Önceki Haber Gazi Molla Seyit Pehlivanın mezarı gün Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER