Gazetecilere yıpranma hakkı verilmesi

Gazetecilere yıpranma hakkı verilmesi -Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Çelik: Sayın Başbakanımız yurt dışında olmasına rağmen yaptığımız görüşmelerde, gazetecilerin bu anlamlı gününde ikinci kez sevindirecek bir çalışma yapmamızı


KOCAELİ (A.A) - Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, gazetecilere yıpranma hakkının verilmesine ilişkin, Sayın Başbakanımız yurt dışında olmasına rağmen yaptığımız görüşmelerde, gazetecilerin bu anlamlı gününde onları ikinci kez sevindirecek bir çalışma yapmamızı istediler. Bu yasaya bunu koyduk ve çalışan gazetecilerin yıpranma hakkına kavuşmasını gerçekleştirmiş olduk dedi.
     Kocaeli Ticaret Odasında düzenlenen Sosyal Güvenlik Reformunun Getirdikleri ve İstihdam konulu toplantı ve istihdama katkı sağlayan kuruluşlara plaket verilmesi törenine katılan Çelik, gazetecilerin sorularını yanıtladı.
     Bakan Çelik, bir gazetecinin, dün gece TBMM Genel Kurulunda sigortalı lehine düzenlemeler içeren ve 4,5 milyon vatandaşı ilgilendiren kanunun yasalaşmasına ilişkin görüşünü sorması üzerine, şunları söyledi:
     Dün, çalışan gazetecilerin iki açıdan önemli günleriydi. Öncelikle anlamlı günlerini kutluyorum. Öteden beri, 2008den bu güne yıpranma payı diye bilinen bu hakkın verilmesiyle ilgili talepler vardı. Sayın Başbakanımızın yurt dışında olmasına rağmen yaptığımız görüşmelerde, gazetecilerin bu anlamlı gününde onları ikinci kez sevindirecek bir çalışma yapmamızı istediler. Bu yasaya bunu koyduk ve çalışan gazetecilerin yıpranma hakkına kavuşmasını gerçekleştirmiş olduk. Hayırlı olmasını diliyorum.
     Çelik, yasanın milletvekillerini de kapsadığına işaret ederek, Kaldırılırken birlikte kaldırılmıştı. Dolayısıyla milletvekillerimizin de o hakkını bir anlamda iade etmiş olduk. Bizim için değil tabi, emekli olacaklara... Milletvekilleri de gece 11lere, 2lere, sabaha kadar çok yoğun bir çalışma içindeler. Hayırlı olsun ifadesini kullandı.
    
     Muhabir: Tahir Turan Eroğlu
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber Gazetecilere yıpranma hakkı verilmesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER