Gazeteci Yaşar Tufan Aksoy hayatını kaybetti

Gazeteci Yaşar Tufan Aksoy hayatını kaybetti


İZMİR (A.A) - İzmir Gazeteciler Cemiyeti üyesi, Yenigün Gazetesi Görsel Yönetmeni Yaşar Tufan Aksoy (65), bir süredir tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi.
     İzmir Gazeteciler Cemiyetinden (İGC) yapılan açıklamaya göre, bir süredir hastanede tedavi gören Yaşar Tufan Aksoy (65) kurtarılamayarak vefat etti.
     Aksoyun cenazesi yarın Bostanlı Beşikçioğlu Camisinde kılınacak öğle namazının ardından Karşıyaka Doğançay Mezarlığına defnedilecek.
     İGC Başkanı Atilla Sertel de Aksoyun vefatına ilişkin yaptığı yaptığı yazılı açıklamada, İzmir ve Türk basınının, çok değerli bir ismini kaybettiğini ifade ederek, şunları kaydetti:
     Üzüntümüz büyük. Meslek büyüğümüz Tufan Ağabeyimiz, gazeteciler arasında ve çevresinde sevilen, sayılan bir kişilikti. O iyi bir insan ve çok iyi bir gazeteciydi. Deneyimlerini, mesleki birikimlerini paylaşarak, genç gazetecilere her zaman yardımcı oldu. Türk basınına uzun yıllar hizmet veren Yaşar Tufan Aksoya, Allahtan rahmet, ailesi, yakınları ve İzmir basın camiasına başsağlığı diliyorum.
     Sabah, Hürriyet ve Milliyet gazetelerinin uzun yıllar görsel yönetmenliğini yapan Yaşar Tufan Aksoy, son olarak kuruluşundan bu yana kadrosunda yer aldığı Yenigün Gazetesinin görsel yönetmenliğini yapıyordu.
     Sayfa tasarımı konusunda Türkiyenin önde gelen isimlerinden biri olan Yaşar Tufan Aksoyun, çok sayıda ödülü vardı. Aksoy, iki çocuk babasıydı.
    
     Muhabir: Ali Korkmaz
     Yayıncı: Ufuk Kırabalı
<< Önceki Haber Gazeteci Yaşar Tufan Aksoy hayatını kaybetti Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER