Gazeteci Sami Başaran anıldı

Gazeteci Sami Başaran anıldı -23 yıl önce silahlı saldırı sonucu yaşamını yitiren Başaran, Sındırgıdaki kabri başında anıldı


BALIKESİR (A.A) - Gazete Gazetesinde muhabir olarak çalışırken, uğradığı silahlı saldırıda öldürülen gazeteci Sami Başaran, 23. vefat yıl dönümünde Sındırgıdaki kabri başında anıldı.
     Belediye Başkan Vekili Tuna Demir ve dostlarının katıldığı anma töreninde konuşan kardeşi Metin Başaran, ağabeyi Saminin babasının isteğiyle iktisat eğitimi aldığını ancak okurken bile gazetecilik yaptığını söyledi.
     Başaran, ağabeyinin, 23 yıl önce, Gazete Gazetesinde çalışırken, güneydoğu aşiretleri arasındaki kavgaya ilişkin bir haber röportajı için randevu aldığı İstanbuldaki bir büroda silahlı saldırıyla öldürüldüğünü dile getirdi.
     Demir de Başaranı şükranla andıklarını belirterek, gazetecilerin daha özgür ve daha rahat ortamlarda görev yapmalarının sağlanmasını dilediklerini bildirdi.
     Bazı dergi ve gazetelerde çalışan Sami Başaran, 23 yıl önce uğradığı silahlı saldırıda yaşamını yitirmişti. Başaran, öldürüldüğünde 25 yaşındaydı.
    
     Muhabir: Necip Karatuna / Zafer Akpınar
     Yayıncı: Kamuran Akkuş
<< Önceki Haber Gazeteci Sami Başaran anıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER