Gazeteci İbrahim Sur, vefatının 6. yıl

Gazeteci İbrahim Sur, vefatının 6. yıl dönümünde kabri başında anıldı


KONYA (A.A) - 2006 yılında geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybeden gazeteci İbrahim Sur, vefatının 6. yıl dönümünde kabri başında anıldı.
     Ailesi ve Konya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Adem Alemdarın katıldığı anma töreninde, duygu dolu anlar yaşandı.
     1950 yılında Konyada dünyaya gelen İbrahim Sur, gazeteci bir ailenin bireyi idi. Bu nedenle, Selçuk Eğitim Enstitüsünü bitirerek Edebiyat Öğretmeni olmasına rağmen, gazeteciliği tercih etti.
     Gazeteciliğe 1960lı yılların ilk yarısında henüz ortaokul öğrencisi iken başlayan İbrahim Sur, Türkiyede Yarın, Konyanın Sesi, Konya Postası, Yeni Meram, Anadolu Manşet ve Yeni Konya gazetelerinde uzun yıllar görev yaptı. Bunun yanı sıra Milliyet Gazetesi ve Anadolu Ajansı Konya muhabirliği görevlerinde de bulundu.
     Meslek hayatı boyunca sayısız ödül alan İbrahim Sur, 28 Aralık 2006 tarihinde geçirdiği kalp krizi sonrası vefat etti.
     Gazeteciliğinin yanında aynı zamanda şair olan Surun, eserleri, vefatından sonra eşi Reyhan Sur tarafından derlenerek Sis ve Ateş adıyla kitap haline getirildi.
     Uluırmak Mezarlığında yapılan anma törenine Surun eşi, çocukları ve aile yakınları katıldı.
     Konya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Adem Alemdar, yaptığı konuşmada, İbrahim Surun Konya basınına uzun yıllar hizmet ettiğini, görüşleriyle Konyaya büyük katkılar sağlayan bir insan olduğunu söyledi.
     Surun Konya Gazeteciler Cemiyetinin gelişmesi için de önemli çalışmalar yaptığını belirten Alemdar, Vefat yıl dönümünde kendisini saygıyla ve özlemle anıyoruz. Kabri cennet olsun dedi.
    
     Muhabir: Sayed Khodaberdi Sadat
     Yayıncı: Rıfat Yerlikaya
<< Önceki Haber Gazeteci İbrahim Sur, vefatının 6. yıl Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER