GAÜN Rektörü Prof. Dr. Coşkuna ziyaret

GAÜN Rektörü Prof. Dr. Coşkuna ziyaret


GAZİANTEP (A.A) - Makine Mühendislerİ Odası (MMO) Gaziantep Şube Başkanı Başar Küçükparmak ve yönetim kurulu üyeleri, Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Rektörü Prof. Dr. Yavuz Coşkunu ziyaret etti.
     MMOdan yapılan açıklamaya göre, ziyarette konuşan Rektör Coşkun, üniversitenin kısa sürede Türkiyenin saygın üniversiteleri arasında yerini aldığını ifade etti.
     GAÜNde ilk kurulan bölümün makine mühendisliği olduğunu anımsatan Coşkun,Bu nedenle MMMO ile ilişkilerimizi çok önemsiyoruz ifadelerini kullandı.
     Tıp fakültelerinde uygulanan İntörn Eğitim Sistemi ndeki uygulamasının benzerini mühendislik eğitiminde yeni bir model olarak uygulamaya başladıklarını belirten Coşkun, şunları kaydetti:
     Bu çalışmayla mühendislik fakülteleri son sınıf öğrencilerine son dönemlerinde bir endüstri kenti olan Gaziantepin sanayi kuruluşlarında tam zamanlı olarak çalışma imkanı sunacağız. Böylece öğrencilerimiz hayata ve işe daha hazır bir şekilde mezun olacaklar.
     Küçükparmak da üzerlerine düşen görev ve sorumluluk bilinciyle, yıllardır üniversiteyle olan ilişkilerini önemsediklerini vurguladı.
     MMOya üye olan öğrencilere yönelik seminer ve teknik eğitimler düzenlediklerini belirten Küçakparmak, bir çok öğrenciye yaz stajı olanağı sağladıklarını belirtti.
    
     Muhabir: Zerin Özdilek
     Yayıncı: Ahmet Caner Baysal
<< Önceki Haber GAÜN Rektörü Prof. Dr. Coşkuna ziyaret Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER