GAÜNde intörn uygulaması başladı

GAÜNde intörn uygulaması başladı


GAZİANTEP (A.A) - Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) tarafından mühendislik fakültesi öğrencilere yönelik, intörn uygulaması başlatıldığı bildirildi.
     GAÜN Rektörü Prof. Dr. Yavuz Coşkun, yaptığı açıklamada, dünya ve Türkiyenin hızla değiştiğini belirtti.
     Üniversitelerdeki statükocu ve durağan eğitim stratejilerinin değişmek zorunda olduğunu ifade eden Coşkun, şunları kaydetti:
     Artık geldiğimiz noktada; inovatif, hızlı düşünmek ve hemen uygulamak zorundayız. Geçtiğimiz günlerde Adalet Bakanlığı, hukuk sisteminin yeni yol haritasını belirledi. Hazırladığı Yargı Reformu Strateji Taslağında, intörn uygulamasını hukuk fakültelerine zorunlu olarak öngörüyor. Buna göre, hukuk fakültesi öğrencileri, artık eğitimlerinin bir bölümünü kişi ve kuruluşlara hukuki danışmanlık yaparak tamamlayacak. Aklın yolu bir. Tüm bunlar bizim GAÜN olarak ne kadar doğru yolda olduğumuzu bir kere daha gösterdi. Seneye, intörn uygulamasını başta iktisadi ve idari bilimler fakültesi olmak üzere diğer fakültelerimizde de yaygınlaştırmak istiyoruz.
     GAÜNün fark oluşturmaya ve öncü olmaya devam edeceğini dile getiren Coşkun, intörn uygulamasıyla yedinci dönem sonunda tüm teorik derslerini bitiren mühendislik fakültesi öğrencilerinin, son sömestrlerini hiçbir ders almadan, akredite olmuş firmalarda ve sanayi kuruluşlarında bizatihi çalışarak geçireceklerini bildirdi.
     Bu çalışmayla öğrencilerin hayata daha iyi hazırlanacağını ve iş bulma konusunda da avantajlı konuma geleceklerini aktaran Coşkun, söz konusu uygulamanın üniversite ile sanayi arasındaki ilişkilerin gelişmesine ciddi katkı sağlayacağına dikkati çekti.
    
     Muhabir: Zerin Özdilek
     Yayıncı: Ahmet Caner Baysal
<< Önceki Haber GAÜNde intörn uygulaması başladı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER