GAÜNde Hayat ve Edebiyat konulu

GAÜNde Hayat ve Edebiyat konulu konferans düzenlendi


GAZİANTEP (A.A) - Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığına bağlı faaliyetlerini sürdüren Bilinçli Gençler Topluluğuna üye öğrenciler tarafından Hayat ve Edebiyat konulu konferans düzenlendi.
     GAÜNden yapılan açıklamaya göre, GAÜN Eğitim Fakültesi Konferans Salonunda düzenlenen konferansa, Eğitim Fakültesi Türkçe Eğitimi Bölümü 3. sınıf öğrencisi Zehra Aslan konuşmacı olarak katıldı.
     Hayatın en önemli gerçeği samimiliktir diyen Aslan, Hayat ile bağı olan edebiyat, mutlaka samimi bir edebiyattır. Hayatı en gizli, en karışık yönleriyle anlatmayan, duygularımızı tıpkı hayatta olduğu gibi saf ve derin bir şekilde duyurmayan, elemlerimizi, felaketlerimizi açık açık yansıtmayan bir edebiyat, hayatla ilgisiz ve sahte bir edebiyattır. Sanat ise ancak yapmacığın bittiği yerde başlar ifadelerini kullandı.
     Hayat ve edebiyatın, insanın insanla ve insanın yüreğiyle hesaplaşması olduğuna dikkat çeken Aslan, bu nedenle hayat ve edebiyatın iç içe olduğunu kaydetti.
     Konferansta, Türk Musikisi Devlet Konservatuvarı öğrencilerinin söylediği birbirinden güzel eserlerin yanı sıra, Eğitim Fakültesi öğrencilerinin söylediği şiir, ağıt, destan, mani, gelin - kaynana atışması izleyenler tarafından beğenildi.
     (GÖZ-ŞMÖ)
<< Önceki Haber GAÜNde Hayat ve Edebiyat konulu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER