GAÜNde, Sigorta Bilincinin Arttırılması

GAÜNde, Sigorta Bilincinin Arttırılması konferansı düzenlendi


GAZİANTEP (A.A) - Gaziantep Üniversitesinde (GAÜN) Üniversite Öğrencilerinin Sigorta Bilincinin Artırılması konulu konferans düzenlendi.
     GAÜNden yapılan açıklamaya göre, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi konferans salonunda, Kültür Müdürlüğüne bağlı Ekonomi Topluluğuna üye öğrenciler tarafından düzenlenen konferansa konuşmacı olarak, sigorta eksperi ve endüstri mühendisi Engin Özaydın katıldı.
     Özaydın konferansta, sigorta bilincini artırmak amacıyla Hazine Müsteşarlığı Sigortacılık Genel Müdürlüğü, Türkiye Sigorta ve Reasürans Şirketleri Birliği ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğinin bir araya gelerek konu hakkında seminerler düzenlediğini anımsattı.
     İnsanların yaşamlarında çok ciddi riskler bulunduğunu, bu risklerin gerçekleşmesi durumunda insanların maddi birikimlerinde azalmalar söz konusu olduğunu ifade eden Özaydın, Bunların sonuncunda insanlar çok zor durumlara düşebilirler. Başlangıçta çok küçük primler ödeyerek, tek başlarına karşılamayacakları durumları bir sigorta şirketine aktararak, o sorunları çok daha kolay aşabilirler değerlendirmesini yaptı.
     Sigortanın, insanların hayatındaki riskleri kolay yönetmesini sağladığını belirten Özaydın, öğrencilerin ileri ki yaşamlarında anne baba olduklarında, ev, araba sahibi olduklarında sorumluluklarının artacağına dikkati çekti. O dönemlerde yaşanılan bazı sorunların sigortayla aşılabileceğini aktaran Özaydın, şunları kaydetti:
     Belirli bir birikimle aldığınız arabanızla kaza yaptığınızda sigortalı değilseniz eğer arabanızı bir anda kaybetmiş oluyorsunuz. Hasarın doğru tespit edilmesi çok önemli. Sektör gerçekten çok ciddi gelişti. Yasal olarak sigortalılar artık çok ciddi koruma altındalar yeter ki doğru acente ile doğru hasar tespitleri yapsınlar. Böylece zararlarını karşılayabilirler.
     GAÜN Ekonomi Topluluğu Akademik Danışmanı Öğretim Görevlisi İskender Çalman da konferansın öğrencilerin sigorta bilincini arttırmak amacıyla konferansın düzenlendiğini bildirdi.
    
     Muhabir: Gaziantep / Zerin Özdilek
     Yayıncı: Sevil Çelik
<< Önceki Haber GAÜNde, Sigorta Bilincinin Arttırılması Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER