GATABdan Kemerdeki eğlence mekanlarına çöp ayrıştırma

GATABdan Kemerdeki eğlence mekanlarına çöp ayrıştırma eğitimi


ANTALYA (A.A) - Güney Antalya Turizmi Geliştirme ve Altyapı İşletme Birliği (GATAB), Kemerdeki eğlence mekanları çalışanlarına Kaynağında Ambalaj Atıklarının Ayrıştırılması ve Toplanması eğitimi verdi.
     GATAB, çevre bilincinin yerleşmesi, her atığın çöp olmadığını anlatmak, geri dönüşüm atıklarının çevreye zarar vermesini önlemek ve ekonomiye katkıda bulunmak amacıyla hizmet bölgesinde ambalaj atıklarının ayrıştırılarak toplama çalışmaları başlattı.
     Bu kapsamda Kemerdeki eğlence mekanları çalışanlarına Kaynağında Ambalaj Atıklarının Ayrıştırılması ve Toplanması konulu eğitim verildi.
     GATAB Başkanı Yusuf Üras, Kemer ve çevresine yönelik altyapı ve tanıtım çalışmalarına büyük önem verdiklerini belirtti.
     Halk sağlığının korunması adına çeşitli projeler yürüttüklerini ifade eden Üras, Çöp ayrıştırma ve geri dönüşüm projeleri kapsamında cam şişe, plastik, kağıt ve çeşitli kimyasal atıklar kompost tesisinde ayrıştırılıyor. Çevre bilincinin günün her anında uygulanması gerekiyor dedi.
     Turizm sezonunun başlamasıyla Kemerdeki eğlence mekanlarının ciddi atık potansiyeline sahip olduklarını kaydeden Üras, Bunların nasıl ayrıştırılıp sınıflandırılması gerektiği konusunda çalışanlara eğitim verildi. Çalışanlar hizmet verdikleri sırada öğrendikleri bu bilgileri uygulayarak kaynağında ayrım yapmış olacaklar diye konuştu.
     GATAB yetkilileri yaklaşık 300 çalışana cam, plastik, kağıt atıkların nasıl ayrıştırılması ve sınıflandırılması konusunda teknik bilgiler verdi.
    
     Muhabir: Şamil Kahveci
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber GATABdan Kemerdeki eğlence mekanlarına çöp ayrıştırma Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER