GASAM Başkanı Şahin:

GASAM Başkanı Şahin: -Ortadoğuda sınırlar kalkmalı ve AB benzeri bir birlik kurulmalı


GAZİANTEP (A.A) - AK Parti Gaziantep Milletvekili ve Güney Asya Stratejik Araştırmalar Merkezi (GASAM) Başkanı Ali Şahin, Ortadoğuda sınırların kalkması ve Avrupa Birliği (AB) benzeri bir birlik kurulması gerektiğini savundu.
     Makamından yapılan açıklamaya göre Şahin, İslam Dünyası Sivil Toplum Kuruluşları Birliği (İDSB) tarafından 40 Müslüman ülkeden 200 gencin katılımıyla Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetinde düzenlenen 9. Gençlik Buluşmasına konuşmacı olarak katıldı.
     Şahin, ekinlikte Asya Müslümanlarının Sorunları ve Çözüm Önerileri başlıklı bir sunum gerçekleştirdi.
     Katılımcılara Başbakan Recep Tayyip Erdoğanın selamını ileten Şahin, İslam coğrafyasını kendileri için tehdit olmaktan çıkarmak ve zenginliklerini sömürebilmek adına, Osmanlı İmparatorluğunun zayıfladığı son dönemlerinde Arap toplumlarının şuur altına giren Lawrance ve benzeri İngiliz ajanları, Bu kadar geniş Arap kabileleri olarak kendi imparatorluğunuzu kurmak varken neden Türkler tarafından sömürülüyorsunuz şeklinde telkinlerle Araplarla Türkler arasında nifak tohumları ekmişlerdir değerlendirmesini yaptı.
     Ortadoğuda yeni sınırlar oluşturarak aynı dili konuşan, aynı dine inanan, aynı kültürden 22 Arap ülkesinin üretildiğini belirten Şahin, 400 yılı aşkın süre bir arada barış ve huzur içinde yaşamış Türkler ile Araplar arasında fiziksel sınırların oluşturulduğunu vurguladı.
    
     -100 yıl süren sömürü asrı-
    
     Bununla da yetinmeyerek Türkler ile Arapların fiziksel anlamda temaslarını kesmek adına sınırlarda oluşturulan kilometrelerce karelik alanlara mayınlar döşendiğine işaret eden Şahin, şunları kaydetti:
     Ama hiçbir stratejileri iki toplumun şuur altına ektikleri kin ve nefret tohumları kadar tehlikeli ve acı olmadı. Türkler üzerinde Araplar emperyalistlerle işbirliği yaparak sizi arkadan bıçakladılar propagandası işlenirken Araplar Türkler sizi yüzyıllar boyu sömürdü propagandasıyla hipnoz edildi. Türkler üzerinde Arap antipatisi yaratmak için özdeyişler ürettiler ve sinsi bir şekilde şuur altlarımıza yerleştirdiler. Arapları tahkir etmek, kötülemek için Anladıysam Arap olayım, içinden çıkılmaz hale gelen bir işi tanımlamak için Bu iş Arap saçına döndü şeklinde tanımlamalar ürettiler ve sinsice bilinçaltımıza bir virüs gibi yerleştirdiler. Araplarla ilgili antipati oluşturmak için Ne Şamın şekeri ne Arapın yüzü dedirttiler.
     Emperyalist güçlerin, Asyanın batı yakasında bir yandan kendileri için Müslüman kimliğiyle potansiyel tehdit oluşturan diğer yandan da bakir enerji zenginlikleriyle iştah kabartan Ortadoğuyu, tehdit olmaktan çıkarmak ve zenginliklerini sömürmek adına küçük parçalara bölerek yaklaşık 100 yıl süren bir sömürü asrı başlattıklarını öne süren Şahin, Ortadoğudaki bölünmenin sadece oluşturulan fiziki sınırlarla kalmadığını ve ideolojik, dini ve mezhepsel ayrılıklarla da desteklenerek derinleştirildiğini kaydetti.
    
     -Filistin toprakları üzerinde İsraili kurmak
    
     1948 yılında işgal edilmiş Filistin toprakları üzerinde bir İsrail devleti kurularak Ortadoğunun, 100 yıl süren kronik bir istikrarsızlık iklimine maruz bırakıldığını savunan Şahin, Böylelikle Batılı ülkeler bir yandan Ortadoğunun petrol ve doğal gaz gibi çok değerli enerji kaynaklarını sömürürken, diğer yandan da Ortadoğuyu bölüp parçalayarak ve kendi aralarında da çatıştırarak zayıflatıp kendileri için tehdit olmaktan çıkarttılar ifadelerini kullandı.
     Dünyanın doğu yakasında İslam coğrafyalarında bölünme ve parçalanmalar yaşanırken, batı aleminde ise AB çatısı altında hem coğrafi hem siyasi hem de ekonomik bütünleşmelerin yaşandığına dikkati çeken Şahin, batılı emperyalist güçlerin Müslümanların bölünmesiyle hayatta kalabildiğini kaydetti.
     Şahin, coğrafi, siyasi, ekonomik, mezhepsel ve psikolojik bölünmüşlüğün Asyanın ücra bölgelerinde azınlık konumuna düşmüş Arakan, Patani ve Moro Müslümanlarının maruz kaldıkları katliamlar ve Keşmir, Karabağ, Filistin ve Kudüsün işgal edilmiş topraklarının Müslümanların ortak sorunu olduğunu bildirdi.
     Sınırların kaldırıldığı, barış ve kardeşlik içinde bir yaşamın hüküm sürdüğü Ortadoğunun herkesin özlemi olduğunu vurgulayan Şahin, Ortadoğuda sınırlar kalkmalı ve AB benzeri bir birlik kurulmalı değerlendirmesini yaptı.
    
     Muhabir: Zerin Özdilek / Mehmet Güldaş
     Yayıncı: Sevil Çelik
<< Önceki Haber GASAM Başkanı Şahin: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER