GAPın merkezine kurulacak enerji üssü

GAPın merkezine kurulacak enerji üssü -HRÜden bir heyet, Şanlıurfada kurulacak GAP YENEVde yer alması planlanan birimlerle ilgili örnekleri belirlemek üzere ABDde incelemelerde bulundu


ŞANLIURFA (A.A) - Harran Üniversitesinden (HRÜ) bir heyet, Şanlıurfada kurulacak GAP Yenilenebilir Enerji ve Enerji Verimliliği Merkezinde (GAP YENEV) yer alması planlanan birimlerle ilgili örnekleri belirlemek üzere ABDde incelemelerde bulundu.
     HRÜ basın bürosundan yapılan açıklamaya göre, Rektör Prof. Dr. İbrahim Halil Mutlu ile Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bülent Yeşilatanın da aralarında olduğu heyetin ABD temasları 10 gün sürdü.
     Washington DC, Chicago ve Iowa eyaletlerindeki laboratuvar ve üniversitelerde inceleme yapan heyet, burada uzmanlardan bilgi aldı.
    
     -Akademisyen ve öğrenci değişimi-
    
     Rektör Prof. Dr. Mutlu ve Dekan Prof. Dr. Yeşilata, ziyaret kapsamında ilgili program eğitimi ve çalıştaylara da katılarak, bu alanda dünyanın kullandığı son teknolojileri görme imkanı buldu.
     Söz konusu ziyaret neticesinde geliştirilecek ortak projeler konusunda akademisyen ve öğrenci eğitimi ve değişimi konusunda ön mutabakat zemini oluşturuldu.
     Heyet, ziyaretin son durağında ABDde bulunan Türk öğretim görevlisi, öğrenci ve sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle de bir araya gelerek fikir alışverişinde bulundu.
     HRÜ heyetinin, birkaç ay sonra daha geniş katılımlı bir ziyareti Danimarkaya gerçekleştirmeyi planladığı belirtildi.
    
     Muhabir: Rauf Maltaş / Mehmet Güldaş
     Yayıncı: Sevil Çelik
<< Önceki Haber GAPın merkezine kurulacak enerji üssü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER