GAMEK kursiyerleri kan bağışında bulundu

GAMEK kursiyerleri kan bağışında bulundu


GAZİANTEP (A.A) - Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Meslek Eğitimi Kurslarında (GAMEK) eğitim gören kursiyerler, Kızılay Kan Merkezine kan bağışında bulundu.
     Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Kızılay Gaziantep Kan Bağışı Merkezi ile GAMEK işbirliğinde düzenlenen kan bağışı etkinliğine kursiyerler büyük ilgi gösterdi. Cumhuriyet ve Şehit Üsteğmen Hakan Özcan gençlik ve kültür merkezlerinde eğitim gören kursiyerler ile GAMEK kurslarında görev yapan personel ve öğretmenler de kan merkezinde bağışta bulundu.
     Açıklamada görüşlerine yer verilen Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Daire Başkanı Muhtar Akyol, kursiyerlerin insanların yararı için kan bağışlayarak ulusal sağlığa önemli bir katkıda bulunduğunu ifade etti.
     Akyol, kayıt, doktor muayenesi, kan bağışı işlemi ve ikram olmak üzere 4 aşamada gerçekleştirilen kan bağışında görevli doktor ve sağlık ekiplerinin bağış yapanlara ve yapmayı düşünenlere özenle yardımcı olduğunu dile getirdi.
     Güvenli ve düzenli kanın gönüllü bağışlar dışında temininin mümkün olmadığını, her yıl binlerce insanın, bir kaza ya da hastalık sonucunda kan bulamadığı için hayatını kaybettiğine dikkati çeken Akyol, şunları kaydetti:
     Acil durumlarda herkesin ihtiyaç duyabilecekleri kan, karşılık beklemeksizin ve bilinçli insanlardan sağlanabilmektedir. Bu etkinlikle de toplumda kan bağışı konusunda bilgi ve bilinç düzeyinin arttırmasına katkı sunmayı amaçladık. Buna karşılık yapılan araştırmalar, yaklaşık 72 milyon insanın yaşadığı Türkiyede yıllık kan bağış oranının, nüfusun yüzde 1i kadar olduğunu gösteriyor. Oysaki kan bağışı, kan bekleyen binlerce insanın hayatını kurtarmanın yanı sıra, bağış yapan kişinin sağlığını da olumlu yönde etkiliyor. Özellikle gençlerimizin verdiği kanlar çok sağlıklı. Bu açıdan genç nesillerimize hem kendi sağlıkları için hem de toplumun yararı için kan vermelerini öneriyorum
     Kızılay Gaziantep Kan Bağışı Merkezi yetkilileri de GAMEKte eğitim gören kursiyerlere gösterdikleri duyarlılık için teşekkür etti.
    
     Muhabir: Gaziantep
     Yayıncı: İsmail Fidan
<< Önceki Haber GAMEK kursiyerleri kan bağışında bulundu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER