GAMEK, istihdama katkı sunmaya devam ediyor

GAMEK, istihdama katkı sunmaya devam ediyor


GAZİANTEP (A.A) - Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Meslek Eğitimi Kursları (GAMEK), istihdamı artırmaya yönelik kurslarıyla sektörlere katkı sağlamaya devam ediyor.
     Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, GAMEK Şehit Üsteğmen Hakan Özcan Gençlik ve Kültür Merkezi Halı Desinatörlüğü Kursunu başarıyla bitirerek sertifikasını alan 17 kursiyer, halı firmaları tarafından istihdam edildi.
     GAMEK Genel Koordinatörü Ramazan Dündar, Gaziantepte gençleri istihdama kazandırmak için meslek eğitimlerine önem verdiklerini belirtti. Halı firmalarının özellikle desinatörlük alanında kalifiye personel bulmakta zorluk yaşadıklarını ifade eden Dündar, şunları kaydetti:
     Bu açığın kapatılması ve bu sayede gençlerimizin istihdama kazandırılması için Halı Desinatörlüğü kursumuzda eğitim vermeye devam ediyoruz. Geçen dönem bu branşta eğitim görerek kurslarını başarıyla bitiren gençlerimizin çoğu halı firmaları tarafından istihdam edildi. Kursiyerlerimizin gösterdikleri başarılarla kendilerini sektörde kanıtlama çabası bizleri sevindiriyor.
     Halı desinatörlüğü kursu öğretmeni Serdal Yılmaz ise halı sektörünün işleyişini tanımaları açısından kursiyerlerle ziyaretlerde bulunduklarını ve bu ziyaretlerin çok yararlı geçtiğini aktardı.
    
     Muhabir: Orhan Çiçek
     Yayıncı: Sevil Çelik
<< Önceki Haber GAMEK, istihdama katkı sunmaya devam ediyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER