Galatasarayın şampiyonluğu

Galatasarayın şampiyonluğu -Sarı-kırmızılı ekibin şampiyonluğu, Diyarbakır, Şırnak, Batman, Mardin, Siirt ve Bingölde coşkuyla kutlandı


DİYARBAKIR (A.A) - Sivassporu 4-2 yenen Galatasarayın Spor Toto Süper Ligin bitimine 2 hafta kala şampiyonluğunu ilan etmesi, Diyarbakır, Şırnak, Batman, Mardin, Siirt ve Bingölde coşkuyla kutlandı.
     Diyarbakırdaki taraftarlar, Ofis Semtinde bulunan AZC Plaza önünde toplandı. Takımlarının bayraklarını taşıyan ve meşale yakan taraftarlar, Gevran ve İstasyon caddelerine kadar yürüdü, şampiyonluk şarkıları söyledi, tezahüratta bulundu.
     Çok sayıdaki taraftar, şampiyonluğu arabalarıyla tur atarak da kutladı. Uzun araç konvoyları nedeniyle zaman zaman trafikte aksamalar meydana gelirken, polis ekipleri de geniş güvenlik önlemleri aldı.
     Şırnakta ise Galatasarayın şampiyonluğunu ilan etmesine dakikalar kala kutlamalar başladı. Cumhuriyet Meydanında bir araya gelen ve çoğunluğu gençlerden oluşan taraftarlar, araçlarıyla kentte tur attı. Bazı sarı-kırmızılı taraftarlar ise şampiyonluğu havai fişeklerle kutladı.
     Siirtte de taraftarlar özellikle araç trafiğine kapalı Güres Caddesindeki çayhanelerde maçı izlemeyi tercih etti. Çayhanelere sığmayan bazı taraftarlar ise caddede maçı ayakta izlemek zorunda kaldı. Maçın bitimiyle büyük sevinç yaşayan taraftarlar, İhsan Tan Bulvarı, Ali Gaffar Okan Caddesinde yürüyüşe geçti. Ellerindeki meşaleleri yakan ve bayrakları sallayan sarı-kırmızılılar "İşte Galatasaray İşte Şampiyon" sloganı atarak şampiyonluğu kutladı. Bazı taraftarlar da araçlarıyla konvoy oluşturarak kentte tur attı.
     Batmanda maçın bitiş düdüğü ile Galatasaray taraftarları cadde ve sokaklara çıktı. Turgut Özal bulvarını araç trafiğine kapatan taraftarlar ellerinde meşaleler ve Galatasaray bayrakları ile Bozooğulları Kavşağına kadar yürüdü. Araçlarıyla korna çalarak, şampiyonluğu kutladı.
    
     -Mardin-
    
     Mardinde Savur Kapı Mahallesinde maçın bitimini beklemeden kutlama yapmaya başlayan taraftarlar, davul zurna ve yöresel sanatçılar eşliğinde Arapça, Kürtçe ve Türkçe şarkılar söyledi. Kutlamalara balkonlarda bulunan vatandaşlar da eşlik etti.
     Maçın bitiş düdüğü ile harekete geçen taraftarlar, Yenişehir Mahallesinde Vali Ozan Caddesinde Karayolları Parkında bir araya geldi. Ellerindeki meşaleleri yakan ve bayrakları sallayan taraftarlar, "Mardinden şampiyona selam", "Şampiyon Galatasaray" sloganları attı. Cadde bir süre trafiğe kapatıldı. Çok sayıda taraftar da araçlarıyla konvoy oluşturarak kentte tur attı.
     Mardinin Nusaybin ilçesinde de taraftarlar şampiyonluk coşkusunu doyasıya yaşadı.
    
     -Bingöl-
    
     Bingölde de şampiyonluk coşkusu yaşayan taraftarlar, ellerindeki sarı-kırmızı bayraklar ve meşalelerle renkli görüntüler oluşturdu. Kimi taraftarlar da araçlarıyla konvoy oluşturarak şampiyonluk sevincini şehir turu atarak yaşadı.
    
     Muhabir: Ekip/Meral Özdemir
     Yayıncı: Tarkan Demir
<< Önceki Haber Galatasarayın şampiyonluğu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER