Gakgoşlar, 23üncü galibiyeti hedefliyor

Gakgoşlar, 23üncü galibiyeti hedefliyor -Plaka numarası 23 olan Elazığın Süper Ligdeki temsilcisi Sanica Boru Elazığspor, Gençlerbirliğini yenerek, lig tarihindeki 23. galibiyetini elde etmek istiyor -Kulübün genel menajeri Ö


ELAZIĞ (A.A) - Emrah Gökmen - Plaka numarası 23 olan Elazığın Süper Ligdeki temsilcisi Sanica Boru Elazığspor, hafta sonu sahasında Gençlerbirliğini yenerek, lig tarihindeki 23. galibiyetine imza atmayı hedefliyor.
     Tarihinde ilk kez 2002-2003 sezonunda Süper Ligde mücadele eden bordo-beyazlılar, o sezon 10 galibiyet, 7 beraberlik ve 17 mağlubiyetle ligi 37 puanla 13. sırada tamamladı.
     Elazığ ekibi, ligdeki ikinci sezonunda ise başarısız bir grafik çizdi. 2003-2004 sezonunda 5 kez galibiyet sevinci yaşayan Elazığspor, 7 defa sahadan beraberlikle ayrıldı, 22 maçta yenildi. Ligi 22 puanla son sırada tamamlayan Gakgoşlar, o sezon küme düştü.
     Teknik direktör Bülent Uygun yönetiminde 8 sezon aradan sonra yeniden Süper Lige yükselen Elazığspor, Uygun yönetimindeki ilk 7 maçta galibiyetle tanışamadı. Uygunun görevden ayrılmasının ardından ligin 8. haftasında takımın başına teknik direktör Yılmaz Vural getirildi.
     Bu sezonki ilk galibiyetini 10. haftada Gençlerbirliği karşısında alan Gakgoşlar, geride kalan 26 haftada 7 galibiyet, 10 beraberlik ve 9 mağlubiyetle 31 puan topladı.
     Aynı puana sahip Trabzonsporun averajla gerisinde 14. sırada yer alan Elazığspor, hafta sonu sahasında Gençlerbirliğini mağlup ederek, lig tarihindeki 23üncü galibiyetini elde etmek istiyor.
     Elazığ ekibi, ligde mücadele ettiği üç sezonda 94 maça çıktı. Bu maçlardan 22sini kazanan Sanica Boru Elazığspor, 24 maçta sahadan beraberlikle ayrıldı, 48 kez yenildi. Elazığsporun ligde Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaşa karşı galibiyeti bulunmuyor.
    
     -Genel menajer Öztürk-
    
     Sanica Boru Elazığspor Kulübü Genel Menajeri Özgür Öztürk, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bu sezon ligdeki ilk galibiyetlerini deplasmanda Gençlerbirliği karşısında 2-1lik skorla elde ettiklerini hatırlatarak, hafta sonu iç sahadaki maçta da 3 puan hedeflediklerini belirtti.
     Bu maçın ligde kalma yolunda önemli olduğunu vurgulayan Öztürk, şunları söyledi:
     Takım olarak ligde kalacağımıza çok inanıyoruz. Mücadelemizle şehrin güvenini hak ettiğimizi düşünüyoruz. Düşme korkusu yaşamayacak bir takım oluşturma adına kulüp başkanı Selçuk Öztürk ve yönetim kurulumuzla çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Son 4 haftada 10 puan toplayan teknik heyet ve futbolcularımıza güveniyoruz. Onların bu ligde daha da başarılı olacaklarına inanıyoruz.
     Öztürk, Gençlerbirliğini yenerek ligdeki 23üncü galibiyetlerine imza atmayı hedeflediklerini sözlerine ekledi.
    
     Yayıncı: Ahmet Ekici
<< Önceki Haber Gakgoşlar, 23üncü galibiyeti hedefliyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER