GAİF 2012 İstihdam Fuarı

GAİF 2012 İstihdam Fuarı -Çalışma ve İş Kurumu Müdürü İl Sıraç Ekin: -Bu fuarın da katkısıyla 31 Aralık 2012 tarihi itibariyle 10 bin kişinin istihdamını hedefliyoruz


GAZİANTEP (A.A) - Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Sıraç Ekin, kentte ilk kez düzenlenecek İnsan Kaynakları ve İstihdam Etkinliği Fuarının da (GAİF 2012) katkısıyla 31 Aralık 2012 tarihi itibariyle 10 bin kişinin istihdamını hedeflediklerini belirtti.
     Ekin, fuara ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, Şehitkamil Kongre ve Kültür Merkezinde açılacak olan istihdam fuarıyla ilgili iş verenlerden yoğun talep geldiğini ancak sadece 50 firmaya stant verebildiklerini belirtti. GAİF 2012ye büyük önem verdiklerini, fuarla birlikte yıl sonunda rekor istihdam hedefi olan 10 bini yakalayacaklarını aktaran Ekin, şunları kaydetti:
     Hedef olarak, 2012nin sonunda 10 bin kişinin istihdamını sağlayacağız demiştik. Şuana kadar 7 bin 750 kişi istihdamı sağladık. Bu fuarın da katkısıyla 31 Aralık 2012 tarihi itibariyle biz 10 bin kişinin istihdamını hedefliyoruz. Bu aradaki sayıyı bu fuar sayesinde istihdam etmeyi düşünüyoruz. Gaziantepte kurumumuza kayıtlı iş arayanların tamamına biz bir şekilde biz mesajla ileti göndereceğiz, onları fuara davet edeceğiz. 50-60 işveren de stant açacak. En büyük firmalar orada stant açarken, o firmaların insan kaynakları yöneticileri orada olacak ve dolayısıyla fuar iş arayanlarla iş verenlerin buluşma noktası olacak.
     Ekin, fuarda stant açan firmaların insan kaynakları yöneticilerinin iş arayanların özgeçmişlerini alacağını ve iki tarafın anlaşması halinde iş arayanların direk stant alanından fabrikalara, iş yerlerine yönlendirileceklerini aktardı.
     Fuarın 7 Aralıkta açılacağını ve 3 gün süreceğini bildiren Ekin, fuarda en az 3 bin kişiye iş bulunmasının hedeflendiğini kaydetti.
    
     Muhabir: Gaziantep
     Yayıncı: Sevil Çelik
<< Önceki Haber GAİF 2012 İstihdam Fuarı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER