Futbol: Ziraat Türkiye Kupası

Futbol: Ziraat Türkiye Kupası -Mersin İdmanyurdu yönetimi, grupta henüz puan alamamasına rağmen takımın performansından memnun -Kulüp Başkanı Kahramanlı: Sıkıntılı bir yerdeyiz. Bu süreçte lige hazırlanmak için çok önemli gördüğümüz


MERSİN (A.A) - Mersin İdmanyurdu yönetimi, Ziraat Türkiye Kupası (B) Grubundan henüz puanla tanışamamış olmasına rağmen takımın performansından memnun.
     Grupta ilk olarak Medicalpark Antalyaspora seyircisi önünde 5-0, daha sonra deplasmanda Eskişehirspora 3-1, dün de sahasında Trabzonspora 2-0 yenilen Mersin İdmanyurdunda yönetim, lig maçlarında çok fazla forma şansı bulamayan isimlere şans tanındığı bu maçlarda gösterilen performanstan memnun kaldı.
     Kulüp Başkanı Ali Kahramanlı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, takım olarak ligin ilk yarısında beklentilerin altında kaldıklarını, ilk yarının bitmesine az bir süre kala da büyük bir revizyona gitme kararı aldıklarını söyledi.
     Bu kapsamda ilk önce teknik direktör değişikliği yaşadıklarını anlatan Kahramanlı, şöyle devam etti:
     Giray hocamızın raporu doğrultusundan 10 kadar oyuncumuzla yollarımızı ayırma kararı aldık. Bir kısmı gitti, bir kısmı da kendisine kulüp arıyor. Giden oyuncularımızın yerine çok önemli transferler yaptık. Belki de devre arasında en çok değişiklik yapan takım Mersin İdmanyurdudur. Aslında bu kadar çok değişiklik, bazı sorunlara da neden olabilir. Ama bu noktada bizim imdadımıza kupa maçları koştu. Takımdaki uyumu sağlamak adına mümkün olduğu kadar hazırlık yapmak gerekirdi. Bu anlamda da Antalyada yürüttüğümüz kamp çalışmaları ve kupa maçları bize takımı analiz etme imkanı sağladı.
     Kahramanlı, tüm takımlar için önemli olan kupanın Mersin İdmanyurdu gibi ligde sıkıntılı bir bölgede bulunan takımlar için daha geri plana atılması gerektiğine inandıklarını dile getirerek, şöyle konuştu:
     Daha önce de dediğimiz gibi, eğer ligdeki yerimiz daha güvenli bir bölge olsaydı, kupadaki fırsatları daha iyi değerlendirmeye özen gösterirdik. Ama bizim şu an kupada alabileceğimiz en küçük yara, belki de bizi geri dönülmez bir yola götürecek. Bu yüzden işimizi şansa bırakmamalıyız. Kupada yaptığımız son 2 maçı iyi irdelememiz gerekir. Çünkü bu iki maçta, yeni oluşturulan kadrodan sonra elimizdeki oyuncularımızı değerlendirebileceğimiz maçlardı. Bazı sakatlık yaşayan oyuncularımızı saymazsak, derinliği olan bir kadromuz vardı. Ama biz yine de ağırlıklı olarak normalde çok fazla forma şansı bulamayan oyunculardan yana tavır belirledik. Bizi zaman zaman yaşlı bir takım olduğumuz için eleştirenler oldu. Ama son 2 maça bakarsanız, oldukça genç oyuncular, sahada yer aldı. Onlara baktığımız zaman tamamen yüreklerini ortaya koyarak mücadele etti. Evet yenilmiş olabiliriz. Ama yine de galibiyet için savaşçı kimliklerini ortaya koydular. Ne kadar istekli ve arzulu olduklarını gösterdiler. Sıkıntılı bir yerdeyiz. Bu süreçte lige hazırlanmak için çok önemli gördüğümüz kupa maçlarından lig için çok olumlu sinyaller aldık. Açıkçası Mersin İdmanyurdu, artık güven vermeye başladı.
    
     -Transfer sürprizi olabilir-
    
     Kahramanlı, takımın tecrübeli oyuncularından Hakan Bayraktarın kulüpten ayrılmak istediği yönündeki iddialara ilişkin de, Evet, Hakan gelip ayrılmak istedi. Ama henüz netleşmiş bir şey yok. Takımda önemli oyuncular var. Hakan bunlardan birisi olmak isterse, kalabilir. Ama açıkçası bu saatten sonra Hakanın gitmesi de takımda büyük bir soruna neden olmaz. Hakanın durumu 1-2 güne kadar netleşecek diye konuştu.
     Kahramanlı, transfer çalışmalarının sürdüğünü, bu kapsamda Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayanın takıma bir sürprizinin olabileceğini sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: Kerem Kocalar
     Yayıncı: İsa Sansar
<< Önceki Haber Futbol: Ziraat Türkiye Kupası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER