Futbol: Ziraat Türkiye Kupası

Futbol: Ziraat Türkiye Kupası -Tokatspor Teknik Direktörü Altunsoy: İç saha avantajını kullanarak Mersin İdmanyurdunu eleyip göndermek istiyoruz


TOKAT (A.A) - Spor Toto 2. Lig Beyaz Grup takımlarından Tokatsporun teknik direktörü Namık Altunsoy, Mersin İdmanyurdunu eleyerek Ziraat Türkiye Kupasında 5. tura yükselmeyi hedeflediklerini söyledi.
     Altunsoy, kulüp tesislerinde basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Ziraat Türkiye Kupası 4. turunda yarın konuk edecekleri Mersin İdmanyurdunun, Spor Toto Süper Ligin iyi takımlarından biri olduğunu belirtti.
     Mersin ekibini eleyerek kupada 5. tura yükselmeyi hedeflediklerini ifade eden Altunsoy, Tokat futbolunun biraz daha ulusal medyada yer bulmasını sağlamak istiyoruz. Ziraat Türkiye Kupasından gelecek olan rakamlar her ne kadar kulüp kasasına girmese de kulübün borçlarının azaltılması açısından bir avantaj. Herkesin bildiği üzere Ziraat Türkiye Kupasından gelecek gelir, kulübümüz temlikli olduğu için temlik koyan arkadaşımıza gidecek. Yönetim kurulumuz tarafından bize söylenen bu. Ama ne olursa olsun Tokat futbolunun tanıtımı açısından biz bir üst tura çıkmak istiyoruz diye konuştu.
     Kupada önceki yıllarda aldıkları başarılı sonuçların verdiği öz güvenle sahaya çıkacaklarını belirten Altunsoy, Mersin İdmanyurdu son maçını cuma günü oynadı. Biz cumartesi günü oynadık. Dinlenme açısından onlar bize göre biraz daha avantajlılar ama biz de maçı kendi sahamızda oynayacağımız için avantajlıyız. İç sahanının avantajını kullanarak Mersin İdmanyurdunu eleyip göndermek istiyoruz. Adımızı bir üst tura yazdırmak istiyoruz ifadelerini kullandı.
     Taraftarları yarınki maça davet eden Altunsoy, şunları söyledi:
     İnanıyorum ki Tokatlı futbolseverler de tribünlerdeki yerlerini alarak bu güzel futbol şöleninden nasipleneceklerdir. Biz onları davet ediyoruz. Futbol takımlarının büyüklüğü, küçüklüğü tribündeki taraftarın sayısına göre belirlenir. Bu nedenle, biz her ne kadar mesai günü olsa da taraftarlarımızı tribünde görmek istiyoruz. Bu konuda Tokatspor yönetimi maçı izlemek isteyen taraftarlar için Valiliğimiz ve diğer birimlerle görüşüp birtakım çalışmalar yapacaktır. İnşallah kamuda çalışanlar veya diğer çalışanlar, izinlerini alıp tribünlerdeki yerlerini alarak Tokatsporu desteklerler. 12. adam olan taraftarlarımıza çok ciddi oranda ihtiyacımız olacaktır. İlimizde yaşayan ev hanımlarını maça davet ediyoruz. Mesai olduğu için çalışan taraftarlarımız gelemeyebilir, bu sefer desteği kadın taraftarlarımızdan bekliyoruz.
     Cezalı oyuncularının olmadığını belirten Namık Altunsoy, Emrah Umut sakat, büyük ihtimalle bu müsabakada ondan faydalanamayacağız. Onun dışında Taylanın arka üst adalesinde ileriye dönük bize sıkıntı verecek bir sakatlığı var. Onu maça yetiştirmek için sağlık departmanımız çalışıyor dedi.
    
     Muhabir: Zehra Aydın
     Yayıncı: Ahmet Ekici
<< Önceki Haber Futbol: Ziraat Türkiye Kupası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER