Futbol: Spor Toto Süper Lig

Futbol: Spor Toto Süper Lig -Bursasporun yeni teknik direktörü Karaman: -Bursaspor, Türkiye şampiyonluğunu kazanmış, Şampiyonlar Liginde boy göstermiş, daha sonra UEFA Kupasında yer almış. Amacımız teslim aldığımız bayrağı en iy


BURSA (A.A) - Bursasporun yeni teknik direktörü Hikmet Karaman, Bursaspor, Türkiye şampiyonluğunu kazanmış, Şampiyonlar Liginde boy göstermiş, daha sonra UEFA Kupasında yer almış. Amacımız teslim aldığımız bayrağı en iyi şekilde değerlendirip bunun üzerine çıkmak. İşimizin kolay olmadığının farkındayız dedi.
     Özlüce Tesislerinde gerçekleşen imza töreninde basın mensuplarının sorularını cevaplandıran Karaman, Bursaspor Başkanı ve yönetim kuruluna kendilerine güven duydukları için teşekkür etti. Karaman, Ertuğrul Sağlam ve teknik ekibine de Bursasporda göstermiş olduğu başarılar ve şampiyonluk için teşekkür ederek, hedefleri olan bir takıma geldiğini ve bunun farkında olduğunu dile getirdi.
     Bursanın taraftarıyla, yönetimiyle, takımıyla bir futbol şehri olduğunu vurgulayan Karaman, konuşmasını şöyle sürdürdü:
     Bursaspor, Türkiye şampiyonluğunu kazanmış, Şampiyonlar Liginde boy göstermiş, daha sonra UEFA Kupasında yer almış. Amacımız teslim aldığımız bayrağı en iyi şekilde değerlendirip bunun üzerine çıkmak. İşimizin kolay olmadığının farkındayız. Ama geçmiş dönemlerde çok farklı koşullarda farklı kulvarlarda mücadele etmesini bilip başarılı bir şekilde çıktık. Elimizde deneyimli, tecrübeli bir kadro var. Bunu en iyi şekilde değerlendirip şehre, taraftara başarılar sunmak. İnşallah bunu hep birlikte yapacağımıza inanıyorum.
     Bir gazetecinin, Sıkıntılı bir süreçten geçip geldiniz. Taraftar tepki gösterebilir. Taraftara mesajınız nedir- sorusuna Karaman, Futbolda başarı var. Futbolda kazanacaksın. Futbolda kaybettiğin zaman dünyanın her yerinde özellikle Türkiyede tepkiler var. Ertuğrul Hoca da Bursaspora gelmeden önce Beşiktaş teknik direktörüydü. Ama büyük bir sevgi bağı oluşturarak kendisini alkışlattırarak gitti. Biz de bunu yapacağımıza inanıyoruz şeklinde cevap verdi.
    
     -Bursaspordan hiç kimse beni aramadı-
    
     Karaman, bir gazetecinin Gaziantepsporun transferle ilgili gösterdiği tepkileri hatırlatması üzerine, bu konunun kamuoyunun, medyanın kafasını kurcalayan önemli bir konu olduğunu vurguladı. Karaman, kamuoyunun gerçekleri kendisinin ağzından duymasının her iki kulübün de menfaatine olacağını belirterek, şunları kaydetti:
     Gaziantepte görev aldığım süre içerisinde Bursaspordan hiç kimse beni aramadı. Sezon başı İbrahim Kızılın yaşadığı şanssız olaydan dolayı her türlü zorluğa göğüs gerdik. Ama devre arasından beri süregelen sıkıntılarımız ve bu sıkıntıların akabinde kulüpten benim isteklerim oldu. Eğer isteklerim gerçekleşmezse tek taraflı fesih etme yolunu avukatım vasıtasıyla kulübe bildirdim. Bu süreçte biz ayrılmış değildik. Biz salı günü antrenmana çıkmadan önce Gaziantepspor Kulübü bizim sözleşmemizi tek taraflı feshetti. Biz kulübü terk edip sözleşmemizi feshetmedik. Dolayısıyla böyle bir olaydan sonra gelişen bir oluşum oldu. Ben profesyonel bir insanım. Bu profesyonellikte de doğru adım attığıma inanıyorum. Zaman doğru şeyleri gösterecektir.
     Sözleşmenizde opsiyon var mı- sorusuna Karaman, şu şekilde cevap verdi:
     Futbolda başarı var. İsterseniz 10 senelik sözleşme yapın, başarısız olursanız gidersiniz. Başarılı olursanız da insanlar sizi alkışlayacak. Zaman zaman iniş çıkışlar olabilir, o durumda da size sabır göstereceklerdir. İkinci yarıda transferlerle Galatasarayın, Fenerbahçenin diğer takımlara oranla çok daha farklı bir görüntüsünü görüyoruz. Ama o takımların inanılmaz puan kayıplarını da görüyoruz. Bu Anadolu takımları için bir avantajdır. Bursaspor bu konuda son derece deneyimlidir. Bizim de bu avantajı en iyi şekilde değerlendirip maç kazanmamız gerekiyor. Maç kazandıktan sonra bir çok şeyin oturacağına inanıyorum.
     Karaman Bu süreçte Ertuğrul Sağlamı arayıp görüştünüz mü- sorusuna da, Gaziantepte iken görüşmedim. Ertuğrul Hocayı arayıp ondan genel bir bilgi alacağım. Türkiyedeki süper lig takımlarını herkesten çok iyi bilirim. Ben dersime iyi çalışırım. Ama Ertuğrul hocaya Bursasporda yapmış olduğu başarılardan dolayı teşekkür edeceğim. Kendisinin benimle paylaşmak istediği bir şey varsa onları da değerlendireceğim dedi.
    
     Muhabir: Cem Şan
     Yayıncı: Doğan Sarıtaş
<< Önceki Haber Futbol: Spor Toto Süper Lig Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER