Futbol: PTT 1. Lig

Futbol: PTT 1. Lig -TKİ Tavşanlı Linyitspor Teknik Direktörü Tok: -Maç kaybetme lüksümüz yok. Çok gol yiyen bir ekip olmaktan kurtulup pozisyon zenginliğiyle goller bularak maçlarımızı kazanmaya çalışacağız (Fotoğraflı


KÜTAHYA (A.A) - TKİ Tavşanlı Linyitspor Teknik Direktörü Ümit Erol Tok, maç kaybetme lüksüne sahip olmadıklarını belirterek, çok gol yiyen bir ekip olmaktan kurtulup pozisyon zenginliğiyle goller bularak kalan maçları kazanmaya çalışacaklarını bildirdi.
     Kırmızı-siyahlı ekip, deplasmanda Karşıyaka ile oynayacağı karşılaşmanın hazırlıklarını, Tavşanlı ilçesine bağlı Tunçbilek beldesindeki kulüp tesislerinde yaptığı antrenmanla sürdürdü.
     Tok, antrenman sonrası AA muhabirine yaptığı açıklamada, ligde hiçbir maçın kolay olmadığını söyledi.
     Ellerinden geldiğince sağlam adımlar atıp takımın fizik gücünü üst düzeyde tutmaya çalıştıklarını anlatan Tok, Adanaspor ile yaptığımız maçta ofansif anlayışımızı değiştirip çift santrforla oynadık. İleride çoğalıp goller bulmaya gayret ediyoruz. O maçta çok az pozisyon verdik ve pozisyonlar da bulduk. Bu tip oyun şeklini geliştirip daha fazla pozisyon bulabilmenin peşindeyiz dedi.
     Tok, düşme hattından kurtulabilmek için her maçtan puan ya da puanlar kazanmayı hedeflediklerine dikkati çekti.
     Takımın şu anda puanının 23 olduğunu hatırlatarak, kalan 10 haftada 11 puan daha almaları halinde 34 puana ulaşıp ligde kalabileceklerini tahmin ettiğini dile getiren Tok, şunları kaydetti:
     Ligin seyrine baktığımızda psikolojik dayanıklığa sahip olan takımlar daha avantajlı olur. Özellikle iç sahada fazla yumuşak oynuyoruz. Biraz daha tatlı-sert olmalı, ağırlığımızı hissettirmeliyiz. Kütahyaya gelen takımlar kolayca puan alıp gitmemeli. Oyuncu arkadaşlarımıza bunu anlatıyoruz ama bazen yanlış anlaşılıyor olabiliriz. Elbette alt sıralarda bulunmanın verdiği stres de agresifliğe yol açıyor. Gol atamamanın, puan kaybetmeye yakın olmanın verdiği psikolojik etkiyle de topu geride gereksiz yere tutuyoruz. Rakip bastırınca istemeden de olsa olayı karta götürüyoruz. Bunları dengelemeye çalışacağız. Maç kaybetme lüksümüz yok. Çok gol yiyen ekip olmaktan kurtulup pozisyon zenginliğiyle goller bularak maçlarımızı kazanmaya çalışacağız.
    
     Muhabir: Selma Kocabaş / Sedat Gök
     Yayıncı: Mürsel Çetin

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER