FÜ Hastanesi bünyesinde Karaciğer Nakli Merkezi

FÜ Hastanesi bünyesinde Karaciğer Nakli Merkezi kuruldu


ELAZIĞ (A.A) - Fırat Üniversitesi (FÜ) Hastanesi bünyesinde Karaciğer Nakli Merkezi kuruldu.
     FÜ Rektörlüğünden yapılan yazılı açıklamaya göre, kurulum aşaması yeni tamamlanan Karaciğer Nakli Merkezi ile ilgili ruhsat onayının Sağlık Bakanlığından alındığı belirtildi.
     FÜ Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Said Berilgen, karaciğer nakli ruhsatı almak üzere yaptıkları başvuru sonrası Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan değerlendirme sonucunda Karaciğer Nakli Merkezinin ruhsatlandırıldığını bildirdi. Berilgen, Hastanemizde yakın gelecekte karaciğer nakline başlanması planlanmaktadır. Bu ruhsatlandırmanın, hastanemiz, üniversitemiz, ilimiz ve bölgemiz açısından oldukça önemli olduğu kanaatindeyiz ifadesinde bulundu.
    
     -Kadın Doğum Acil Polikliniği hizmete girdi-
    
     Berilgen, FÜ Hastanesi Kadın Doğum Acil Polikliniğinin de hizmet vermeye başladığını bildirdi. Yeni kurdukları servisle hastalara daha hızlı ve kaliteli hizmet vereceklerini kaydeden Berilgen, Hastanemiz acil bölümünde yeni bir hizmet yeri açarak, sadece kadın doğum polikliniğine başvuran acil hastalarımıza hızlı, daha kaliteli ve etkin bir hizmet sunmak için bir poliklinik hizmeti açmış bulunmaktayız. Tüm vatandaşlarımız acil kadın doğum hastalıkları konusunda bu polikliniğimize rahatlıkla başvurabilir ifadelerini kullandı.
     FÜ Tıp Fakültesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ekrem Sapmaz da 8 Ocakta hizmete başlayan birimin, açıldığı günden itibaren 800 hastaya hizmet verdiğini belirtti.
     Acil rahatsızlığı bulunan gebe kadınlara 08.00-17.00 saatleri arasında hizmet vereceklerini ifade eden Sapmaz, vatandaşlara yeni kurulan birimin avantajlarından yararlanmalarını önerdi.
     Sapmaz, ayrıca poliklinikte yazılan reçetelerin eczanelerden temininde fark ücret alınmadığını bildirdi.
    
     Muhabir: İsmail Şen
     Yayıncı: Önder Felek
<< Önceki Haber FÜ Hastanesi bünyesinde Karaciğer Nakli Merkezi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER