FÜ Hastanesinde iki hastaya kornea nakli

FÜ Hastanesinde iki hastaya kornea nakli yapıldı


ELAZIĞ (A.A) - Fırat Üniversitesi (FÜ) Hastanesinde iki hastaya kornea naklinin yapıldığı bildirildi.
     Üniversiteden yapılan yazılı açıklamaya göre, Göz Hastalıkları Ana Bilim Dalı öğretim üyeleri tarafından iki hastaya kornea nakli gerçekleştirildi.
     Kornea Ünitesi Birim Sorumlusu Prof. Dr. Tamer Demir, önceki yıllarda hastanelerinde Kornea Bankası bulunmaması nedeniyle hastalara kornea nakli yapmada sıkıntı yaşadıklarını söyledi.
     Yapılan çalışmalar sonucunda hastane bünyesinde Kornea Bankasının kurulduğunu aktaran Demir, şunları kaydetti:
     Halk arasında göz nakli olarak bilinen bir ameliyatı yapmış olduk. Bu ameliyatı daha önceden de yapıyorduk. 1994lü yıllardan bu yana yapılan bir ameliyattı bu. Dünyada ve Türkiyede 5-6 yıl öncesine dayanan kornea bankacılığı denilen bir kavram ortaya çıktı. Sadece bankaların kornea alma hürriyetleri söz konusu oldu. Yaklaşık 5-6 yıldır ağır aksak devam etmekteydi bu ameliyatlar. Son birkaç yıldır kornea dahi bulamıyorduk. Bu yüzden de bu ameliyat yapılamıyordu. Çok sıkıntılar çekmekteydik. Türkiyede 5 binin üzerinde kornea bekleyen hasta var. Biz de FÜ Hastanesinde iki hastamıza kornea nakli gerçekleştirdik. Bunun devamının geleceğini düşünüyorum.
     Prof. Dr. Demir, ameliyatların başarılı geçtiğini bildirdi.
     Kornea nakli yapılan ve 42 yıldan bu yana sol gözünde görme bozukluğu yaşayan Bedri Canpolat da, nakil sonrası yavaş yavaş görmeye başladığını belirterek, doktorlar ve hastane çalışanlarına teşekkür etti.
     Diğer hasta Ayşe Altın ise, ameliyatının çok iyi geçtiğini dile getirdi.
    
     Muhabir: Ömer Fansa
     Yayıncı: Cemal Coşkun
<< Önceki Haber FÜ Hastanesinde iki hastaya kornea nakli Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER