Fok Dumanın ölü bulunması

Fok Dumanın ölü bulunması -Gazipaşa ilçesinde başından vurulmuş halde ölü bulunan ve bölge halkının "Duman" ismini verdiği Akdeniz fokunun iskeleti Deniz Müzesinde sergilenecek


ANTALYA (A.A) - Antalya Büyükşehir Belediyesi, Gazipaşada bölge halkının "Duman" ismini verdiği Akdeniz fokunun iskeletini yapılması planlanan Deniz Müzesinde sergileyecek.
     Antalya Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mustafa Akaydın, yaptığı yazılı açıklamada, hayvanların doğal ortamında yaşamaları için ellerinden gelen her şeyi yaptıklarını belirtti.
     Dünyada insanlara ne kadar yaşama hakkı varsa diğer canlılar ve hayvanların da o kadar yaşamaya hakkı olduğunu dile getiren Akaydın, şunları kaydetti:
     "Bir dünya mirası olan Akdeniz fokunun korunmasında Türkiye önemli bir ülke konumundadır. Bir gün önce kıyıya yaklaştığında halkın ve turistlerin ilgi odağı olan bir canlının ertesi gün öldürülmesi üzüntü ve kaygı . Dumanın yaşam ve ölüm hikayesinin hafızalardan silinmemesi, halkın, özellikle çocukların nesli koruma altındaki bu tür hakkında bilinçlendirilmesi amacıyla iskeleti yapılması planlanan Deniz Müzesinde sergilenecek. Bu sayede halkın deniz canlılarını, özellikle nesli koruma altındaki türleri yakından tanımaları sağlanarak deniz kültürünün benimsenmesi ve doğal mirasımıza sahip çıkılması amaçlanmaktadır."
    
     Muhabir: Yusuf Karadağ
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Fok Dumanın ölü bulunması Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER