Foçada üç çiftçinin öldürülmesi

Foçada üç çiftçinin öldürülmesi -Öldürülen vatandaşların aileleri olayın aydınlatılmasını memnuniyetle karşıladı -Yusuf Kafalının annesi Sıdıka Kafalı: Katillerin bulunmasına çok sevindim


İZMİR (A.A) - Foçada askeri araç ile Şanlıurfa Viranşehirdeki uygulama noktasına yapılan saldırıyı gerçekleştiren teröristlerce öldürüldüğü belirlenen çiftçilerin yakınları olayın aydınlatılmasını memnuniyetle karşıladı.
     Foçada 6 Ağustosta kaybolan ve bir gün sonra tarla ölü bulunan Yusuf Kafalı (59), Zekeriya Toksuz (55) ve Bahri Şirinin (46) yakınları, olayın aydınlatılmasının bir nebze de olsa kendilerini rahatlattığını söyledi.
     Öldürülen Yusuf Kafalının annesi Sıdıka Kafalı (85), AA muhabirine yaptığı açıklamada, oğlunun katillerin belirlenmesinden mutluluk duyduğunu belirterek, şöyle konuştu:
     Sabah katillerin ortaya çıkarıldığını haber verdiler. Katillerin bulunmasına çok sevindim, rahatladım. Öldürüldüğünden beri gözyaşı döküyorum. Oğlumun kimseyle husumeti yoktu. Köyün Koca Yusufuydu, nasıl kıydılar. Burada benimle yaşıyordu. Evladım gitti, ben burada yalnız kaldım. Oğluma kıydılar, gitti gelmez, bu yaşımda yalnız kaldım.
     Zekeriya Toksuzun oğlu Selim Toksuz (31) ise babasının ve yanında çalıştığı Yusuf Kafalının katillerin bulunması ve olayın aydınlatılmasının kendilerini rahatlattığını dile getirdi.
     Babasının öldürülmesinden bu yana, sürekli niye oldu, kim, neden yaptı- sorularının akılına takıldığını anlatan Koksuz, şunları söyledi:
     Babamın öldürülmesi zoruma gidiyordu. Şimdi en azından katilleri biliyoruz. Azap çekiyordum, şimdi rahatladım. Ne maksatla babamı öldürdüler, kime ne zararı vardı. Kimseyle husumetimiz yoktu. Babam ekmeği için Yusuf Kafalının yanında çalışıyordu. Ekmeğinin peşindeydi. 5 dakikalık bir iş için pamuk tarlasına gittiler. Suyun yönünü değiştirip döneceklerdi. Arabanın içinde ikisini de öldürüp yol kenarındaki çukura attılar. Üzerlerine toprak atarak, torbalarla örtmüşler.
     Bahri Şirinin babası Ahmet Şirin (71) ise katillerin belirlenmesinin kendilerini rahatlattığını belirterek, En azından şimdi kimseden şüphe duymayız. Oğlum mısır tarlasını sulamaya gitmişti. Öldürüm üzerini sazlarla kapatmışlardı dedi.
    
     Muhabir: Ali Rıza Karasu
     Yayıncı: A. Fatih Tekcan
<< Önceki Haber Foçada üç çiftçinin öldürülmesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER