Fitchin Türkiyenin notunu artırması

Fitchin Türkiyenin notunu artırması -GSO Başkanı Adil Konukoğlu: -Yatırım yapılabilir seviyeye çıkan bir Türkiye, büyük farklılık yaratabilir


GAZİANTEP (A.A) - Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Yönetim Kurulu Başkanı Adil Konukoğlu, kredi derecelendirme kuruluşu Fitchin yaptığı not artırımının, finansman maliyetlerini düşürmesi açısından önemli olduğunu, Yatırım yapılabilir seviyeye çıkan bir Türkiyenin, büyük farklılık yaratabileceğini belirtti.
     Konukoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, bütün dünyanın krizle boğuştuğu bir dönemde Türkiyenin büyüdüğünü, enflasyonun gerilediğini ve cari açığın sürdürülebilir düzeye indiğini ifade etti.
     Türkiye ekonomisinin istikrarlı, mali dengesi güçlü olduğu için küresel krizde pozitif yönde ayrışmaya devam ettiğini dile getiren Konukoğlu, şunları kaydetti:
     Fitch, not artırımıyla Türkiyenin şoklara karşı daha dayanıklı hale geldiğini teyit etti. Gecikmiş bir karar olmakla birlikte Türkiyenin hakkını teslim etti. Yatırım yapılabilir seviyeye çıkan bir Türkiye, büyük farklılık yaratabilir. Türkiye açısından yatırım yapılabilir olmak, hem sermaye girişlerinin artması, hem finans kuruluşları ve özel sektörün uzun vadeli borçlanma olanaklarını arttırması hem de finansman maliyetlerini düşürmesi açısından önemli. Finansman maliyeti ucuzladığı zaman üretimin canlanması, istihdamın artırılması daha kolay hale gelebilir. Bu durum ekonominin sürdürülebilir büyümesi açısından olumlu bir gelişmedir.
    
     Muhabir: Orhan Çiçek / Veli Gürgah
     Yayıncı: İsmail Fidan
<< Önceki Haber Fitchin Türkiyenin notunu artırması Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER