Fırtına, mandalina bahçelerine zarar verdi

Fırtına, mandalina bahçelerine zarar verdi -Mersinin Silifke ilçesinde, hasat edilmeyi bekleyen tonlarca mandalina şiddetli rüzgar nedeniyle döküldü


MERSİN (A.A) - Silifke ilçesine bağlı Yeşilovacık beldesinde etkili olan fırtına, mandalina bahçelerine zarar verdi.
     İlçede etkili olan şiddetli rüzgar, hasat edilmeyi bekleyen mandalinaların dökülmesine neden oldu. Dökülen mandalinalar, çürüyüp ağaç köklerine zarar vermemesi amacıyla toplandı.
     Taşucu Eğitim ve Doğal Hayatı Koruma Derneği Başkanı ve mandalina üreticisi Arslan Eyce, rüzgar nedeniyle zarar gören mandalina bahçesinde gazetecilere yaptığı açıklamada, ürünlerinde büyük zarar meydana geldiğini kaydetti.
     Ürün dalındayken 60 dönümlük mandalina bahçesini bir tüccara 60 bin liraya sattığını ifade eden Eyce, şunları söyledi:
     Bahçemden bu yıl 150 ton ürün bekliyordum. Ancak yaşanan fırtına nedeniyle ürünlerin çoğu yere dökülüp zarar gördüğü için dalında satmak için anlaştığım tüccar da haklı olarak alımdan vazgeçti. Şimdi dökülen mandalinaları işçilere toplatıyoruz.
     Ürünler zarar görmeden önce kilogramının 75 kuruştan satıldığını vurgulayan Eyce, Yere dökülen mandalinayı 35 kuruşa ancak satabileceğiz. Bu da çalıştırdığımız işçilerin parasını karşılayabilecek. Bu yıl zararımız büyük dedi.
     İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü teknik elemanlarının bahçede inceleme yaptığını ve bahçesinde yüzde 60 ürün kaybının tespit edildiğini anlatan Eyce, ayrıca ağaçların dallarında da zarar oluştuğunu, bunun gelecek yılki rekolteye de olumsuz yönde etki yapacağını sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: Hüseyin Haskan / Kerem Kocalar
     Yayıncı: Tevfik Işık
<< Önceki Haber Fırtına, mandalina bahçelerine zarar verdi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER