Firmalara yıllık işletme cetvelini güncelleme uyarısı

Firmalara yıllık işletme cetvelini güncelleme uyarısı


TUNCELİ (A.A) - Yıllık işletme cetvelini 30 Nisan 2013 tarihine kadar güncellemeyen firmalara para cezası uygulanacak.
     Tunceli Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, firmaların yıllık işletme cetvelini 30 Nisan 2013 tarihine kadar Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğüne göndermeleri gerektiği bildirildi.
     Sanayi Sicil Bilgisayar programında yapılan yeni düzenlemeyle her yıl Nisan ayı sonuna kadar verilmesi zorunlu yıllık işletme cetvellerinin güncellenmesinin www.sanayı.gov.tr internet adresinden yapılabileceği belirtilen açıklamada, işletme bilgilerinin yeni sisteme göre güncelleme yapıldıktan sonra yıllık işletme cetveliyle anket formu doldurulacağı ifade edildi.
     İşletmenin kayıtlı olduğu Sanayi Sicil Veri Tabanının yeniden yazıldığı, bu kapsamda firmalara ait eski bilgilerin güncellenmesi gerektiği vurgulanan açıklamada, "Firmaların eksik bilgi vermemeleri için gerekli uyarılar sisteme konulmuştur. Sistemdeki uyarılara uymayan ve yıllık işletme cetvelini 30 Nisan 2013 tarihine kadar Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğüne göndermeyen firmalara ilgili yasa gereği idari para cezası uygulanacaktır" denildi.
    
     Muhabir: Fatma Çıray
     Yayıncı: Tuba Karahan
<< Önceki Haber Firmalara yıllık işletme cetvelini güncelleme uyarısı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER