Finlandiyalılar, Türk yaş meyve ve sebzesiyle

Finlandiyalılar, Türk yaş meyve ve sebzesiyle tanışacak -Ekonomi Bakanlığı koordinesinde sektör temsilcileri, Finlandiyaya yaş meyve sebze ihracatı gerçekleştirebilmek için harekete geçti


MERSİN (A.A) - Ekonomi Bakanlığının koordinasyonunda Finlandiyalıların Türk yaş meyve ve sebzesiyle tanışması sağlanacak.
     Akdeniz İhracatçı Birliklerinden (AKİB) yapılan açıklamaya göre, Finlandiya piyasaları ve Türkiyenin bu konudaki yüksek potansiyeli göz önüne alınarak, Türkiyenin taze meyve sebze ürünlerinin Finlandiyaya ihraç edilebilmesi amacıyla çalışma başlatıldı.
     Ekonomi Bakanlığı koordinatörlüğünde ve AKİB organizatörlüğünde 24-26 Mayısta Finlandiyaya yönelik taze meyve sebze ürünlerini kapsayan, Sektörel Ticaret Heyeti Programı gerçekleştirildi.
     Ekonomi Bakanlığı Tarım Dairesi Başkanı Tayfun Kılıç ve AKİB Yönetim Kurulu Başkanı Ali Kavakın başkanlık ettiği ve Türkiye genelinde ilgili sektör temsilcilerinin tümünün davet edildiği programa, Akdeniz Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği ve Antalya İhracatçı Birlikleri Yönetim Kurulu Üyeleri ile Adana, Antalya, Hatay ve Mersinden 10 firmanın 14 temsilcisi katıldı.
     Program kapsamında ilk olarak 22 Mayısta katılımcılara Finlandiya ekonomisi, pazarı, ülke profili, Türkiye ile ekonomik ilişkileri hakkında, Helsinki Ticaret Müşaviri Alp İçen tarafından brifing verildi.
     Daha sonra Finlandiyanın sektörel anlamda en büyük firmalarından olan Veikko Laine yerinde ziyaret edilerek, ithal ettikleri ürünler, hangi ülkelerden ithalat yaptıkları ve ithalat sırasında izlenen lojistik haritası hakkında bilgi edinildi.
     Heyet, daha sonra Finlandiyanın en büyük toptan satış yeri olan Heino Tukkuya giderek, taze meyve sebze ürünlerini ve marketlerdeki sunumunu görme imkanı buldu. 23 Mayısta ise resmi ziyaretler kapsamında Türkiyenin Helsinki Büyükelçiliği ziyaret edildi.
     Finlandiyanın bürokratik yapısı ve kültürel özellikleri hakkında heyeti bilgilendiren Büyükelçi Selah Korutürk, Finlandiya ile iş yapmak isteyen firmaların iş yapma konusunda zorluklar yaşayabileceği, ama bu zorlukların üstesinden kararlılıkla gelindiği takdirde çok önemli anlaşmalara imza atılabileceğini kaydetti.
     (KRM-ZHL-RİN)
<< Önceki Haber Finlandiyalılar, Türk yaş meyve ve sebzesiyle Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER