Fındıkta Alan Bazlı Gelir Desteği ödemeleri

Fındıkta Alan Bazlı Gelir Desteği ödemeleri -Düzce Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Kabaoğlu: Fındıkta 2012 yılı destek ödemeleri, 31 Aralıkta sona eriyor


DÜZCE (A.A) - Düzce Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Harun Kabaoğlu, fındıkta 2012 yılı Alan Bazlı Gelir Desteği ödemelerinin 31 Aralıkta sona ereceğini bildirdi.
     Kabaoğlu, yaptığı açıklamada, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığınca 2009-2011 arasında fındık üreticilerine 3 yıl süreyle Alan Bazlı Gelir Desteği ödemesi yaptığını anımsattı.
     Desteğin 2012 yılı üretim sezonunda da devam ettiğini bildiren Kabaoğlu, Müracaatları 12 Kasımdan bu yana alıyoruz. Fındıkta Alan Bazlı Gelir Desteği ödemeleri, 31 Aralıkta sona eriyor. Bu nedenle üreticilerin müracaatlarını son günlere bırakmadan Çiftçi Kayıt Sistemi ve Fındık Kayıt Sistemine kayıt yaptırmaları veya kayıtlarını güncellemeleri büyük önem arz ediyor şeklinde konuştu.
     Kabaoğlu, Düzcedeki fındık üreticilerine son 3 yılda 168 milyon lira karşılıksız destek verildiğini, 2012 yılı için de 60 milyon lira verileceğini tahmin ettiklerini sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: Onur Orhan / Ömer Ürer
     Yayıncı: Kemal Kaymak
<< Önceki Haber Fındıkta Alan Bazlı Gelir Desteği ödemeleri Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER