Fındıklının düşman işgalinden kurtuluşu etkinlikleri

Fındıklının düşman işgalinden kurtuluşu etkinlikleri -Etkinlik kapsamında Kurtuluş Koşusu yapıldı


RİZE (A.A) - Fındıklının düşman işgalinden kurtuluşunun 95inci yıldönümü etkinlikleri kapsamında Kurtuluş Koşusu yapıldı.
     Fındıklıspor organizatörlüğünde düzenlenen ve Fındıklı Kaymakamlığı ile Belediye Başkanlığının desteklediği koşuya 250 sporcu katıldı. 3 bin metre halk koşusu ve 8 bin metre sporcu koşusu olarak iki ayrı kategoride yapılan yarışta bayanlar ve erkekler ayrı ayrı yarıştı.
     Fındıklı Kaymakamı Enver Yılmazın startını verdiği sporcu koşusu Fındıklı Cumhuriyet Meydanından başlayıp Torosi Bulvarından dönülüp ve Cumhuriyet Meydanında sona erdi. Halk Koşusu ise Cumhuriyet Meydanından başlayıp Aksu Ortaoklundan dönülüp Cumhuriyet Meydanıda tamamlandı.
     3 bin metrelik koşunun erkekler kategorisinde birinciliği Onur Ay, ikinciliği Sedat Yiğit, üçüncülüğü Tolga Yiğitin kazandı. Aynı koşunun bayanlar kategorisinde ise Meryem Ataseven birinci, Tülay Kanal ikinci, Cansu Erkan ise üçüncü oldu.
     8 bin metrelik koşunun erkekler kategorisinde Üzeyir Söylemez birinci, İbrahim Çevik ikinci, Veysel Yıldırım ise üçüncü oldu. Bu yarışın bayanlar kategorisinde ise Bahar Doğan birinci, Seyran Adanır ikinci, Nursel Yıldız ise üçüncü oldu. Koşularda dereceye girenlere kupa, madalya ve para ödülü verildi.
     Fındıklıspor Kulüp Başkanı Hasan Aydınoğlu, yaptığı açıklamada ilçenin düşman işgalinden kurutuluşunun 95. yıl dönümünde bu yıl birincisini düzenledikleri Kurtuluş Koşusunun ilçenin tanıtımına katkı sağladığını belirterek, aynı organizasyonu bundan sonra da düzenlemeyi planladıklarını ifade etti.
    
     Muhabir: Zekeriya Sarıhan
     Yayıncı: Tuncay Bekar
<< Önceki Haber Fındıklının düşman işgalinden kurtuluşu etkinlikleri Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER