Fındık kabuğu ateşinde fındık kavuruyorlar

Fındık kabuğu ateşinde fındık kavuruyorlar -Doğu Karadeniz Bölgesinde üreticilerin önemli geçim kaynağını oluşturan fındık, birçok alanda kullanılıyor -Fındık üreticileri, kış mevsiminde ısınmak için ürünlerinin kabuğunu kuzinede ya


ORDU (A.A) - Doğu Karadeniz Bölgesindeki üreticilerin önemli geçim kaynağını oluşturan fındık, birçok alanda kullanılıyor. Fındık üreticileri, kış mevsiminde ısınmak için ürünlerinin kabuğunu kuzinede yakıyor, fındığın içini ise aynı kuzine üzerinde kavuruyor.
     Ordudaki üreticiler için geçim kaynağı olan fındık, aynı zamanda üreticilerin kendi tüketiminde ve ihtiyacında kullandığı ürün olarak önem taşıyor. Ulubey ilçesindeki fındık üreticileri, ürünlerini yaz mevsiminde topladıktan sonra büyük bir bölümünü satıyor, kendilerine ayırdıkları fındığı hem tüketiyor hem de ürünün kabuğunu ısınmak için kullanıyor.
     İlçede fındık üreticiliği yapan Levent Dinç, AA muhabirine, yaz mevsiminde toplanan fındığı kışın hem tükettiklerini hem de ürünün kabuğunu kuzinede yakacak olarak kullandıklarını söyledi.
     Fındığın kendileri için çok önemli bir ürün olduğunu anlatan Dinç, Fındığımız her yünüyle zengin bir ürün. Yazın fındığımızı topluyoruz. Kış için muhafaza ettiğimiz fındığın kabuğunu sobamızda yakıyoruz. İç fındığı ise kuzinemizin üstünde kavurup ailemizle yiyoruz dedi.
     İmdat Dinç ise fındığın kendileri için geçim kaynağı olduğunu belirterek, Bir kısmını sattığımız fındığı kendimize de ayırırız. Çotanağını hayvanlarımızın yattığı yerin altına sereriz. Yine çotanağın bir bölümünü tarlada gübre olarak kullanırız. Dış kabuğunu sobada yakar ısınırız, iç fındığı da sobada kavurur yeriz diye konuştu.
    
     Muhabir: Eyüp Elevülü
     Yayıncı: Orhan Topal
<< Önceki Haber Fındık kabuğu ateşinde fındık kavuruyorlar Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER