Fındık işçileri bahçedeyken çamaşırları ücretsiz yıkanıyor

Fındık işçileri bahçedeyken çamaşırları ücretsiz yıkanıyor -Ordu Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfınca, Doğu ve Güneydoğu Anadoludan Orduya gelen geçici fındık işçilerinin çamaşırları ücretsiz yıkanıp kurutuluyor


ORDU (A.A) - Ordu Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfınca (SYDV), Doğu ve Güneydoğu Anadoludan Orduya gelen geçici fındık işçilerinin çamaşırları ücretsiz yıkanıyor.
     Fındık hasat döneminin başlamasıyla Doğu ve Güneydoğu Anadoludan Orduya gelen geçici fındık işçileri, Valilik tarafından oluşturulan Uzunisa ve Efirli köylerindeki konaklama alanında kalıyor.
     Valilik, fındık işçilerinin rahat ve huzurlu ortamda konaklaması için kolaylıklar sağlıyor. Bu sene ilk olarak fındık işçilerinin çocuklarına ana sınıfı açıldı. Ardından halk oyunları, müzik ve yüzme kursu uygulamaya kondu. Şimdi de çadırlarda konaklayan yaklaşık 700 işçinin çamaşırları haftanın iki günü yıkanıyor ve kurutuluyor.
     Konuyla ilgili AA muhabirine açıklama yapan Ordu Valiliği SYDV Müdürü Levent Özsoy, fındık toplayan işçilerin bahçelerde yorulduklarını, bu nedenle işçilerin çamaşırlarını yıkayarak onlara kolaylık sağladıklarını söyledi.
     Vakıf tarafından açılan Sosyal Market ve Çamaşırhanede çamaşır yıkama hizmeti verdiklerini anlatan Özsoy, şunları kaydetti:
     Vakfımız bünyesinde faaliyete geçirdiğimiz çamaşırhaneyle ilimiz merkezindeki yaşlı ve özürlülerimize çamaşırhane hizmeti sunuyoruz. Aynı zamanda ilimize misafir olarak gelen ve ailelerini geçindirmeye çalışan mevsimlik tarım işçilerimizi de çamaşırhane hizmetinden yararlandırıyoruz. Bacılarımızın, annelerimizin fındık bahçelerinde yorulduğunu biliyoruz. Onları vakfın çamaşırhanesinden yararlandırarak çamaşırda ekstra yorulmalarını ve zaman kayıplarını önlemiş oluyoruz.
     Özsoy, Uzunisa köyündeki konaklama alanında konaklayan yaklaşık 700 işçiye hizmet götürdüklerini belirterek, Yaklaşık 700 vatandaşımızın çadırlarına file dağıtmak suretiyle kirli çamaşırlarını topluyoruz. Haftanın iki günü çamaşırhanede bu çamaşırları ücretsiz yıkayarak ve kurutarak kendilerine teslim ediyoruz. Bu faaliyetimiz mevsimlik tarım işçilerinin buradaki çalışma süreleri tamamlanana kadar devam edecek dedi.
    
     Muhabir: Eyüp Elevülü
     Yayıncı: Orhan Topal
<< Önceki Haber Fındık işçileri bahçedeyken çamaşırları ücretsiz... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER