Filistin heyetinden GTOya ziyaret

Filistin heyetinden GTOya ziyaret -GTO ile Filistinin Kuzey El Halil kenti Ticaret, Sanayi ve Tarım Odası arasında kardeşlik protokolü imzalandı


GAZİANTEP (A.A) - Filistinin Kuzey El Halil kenti Ticaret, Sanayi ve Tarım Odası heyeti ile Gaziantep Ticaret Odası (GTO) arasında kardeşlik protokolü imzalandı.
     GTO Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Aslan, protokol imza töreninde yaptığı konuşmada, kardeş ülke Filistinin Kuzey El Halil kenti Ticaret, Sanayi ve Tarım Odası Başkanı Ahmed El Omari ve beraberindeki heyeti GTO çatısı altında görmekten ve ağırlamaktan büyük bir mutluluk duyduklarını ifade etti.
     Gaziantepliler olarak Filistin halkına sevgi ve sempati duyduklarını ve orada yaşanan sıkıntıları kendi sıkıntılarıymış gibi bildiklerini dile getiren Aslan, şunları kaydetti:
     Umuyorum ki bu ziyaret iki kent arasında olumlu gelişmeleri de beraberinde getirir. Gaziantep ile Filistin arasındaki ticarette olumlu yönde bir ivme var. Geçtiğimiz yıl 2 milyon dolarlık ticaret gerçekleşmiş. Ancak bu rakamın çok daha yukarılara çıkarılması gerekiyor. Ticaretin de ötesinde birlik ve dayanışma içerisinde olmamız ve kardeşlik bağlarımızı güçlendirmemiz gerekiyor. Biz kendileri ile her türlü işbirliğine hazırız. Önümüzdeki dönemde bu yönde çalışmalar yürüteceğiz.
     Konuk kentin Oda Başkanı Ahmed El Omari ise Gaziantep ile kardeşlik bağlarını güçlendirmek üzere geldiklerini ve imzalayacakları protokolle de bunu pekiştireceklerini ifade etti.
     Türkiyenin geçmişten bugüne Filistinin korunması noktasında hep en önde yer aldığını dile getiren Omari, şöyle konuştu:
     Bunun en son örneği canları pahasına Filistin halkına destek için yola çıkmaları ve bu uğurda 9 Türkün İsrail askerlerinin saldırısı sonucu hayatlarını kaybetmeleridir. Türk halkına minnettarız. Biz, El Halil kenti Ticaret, Sanayi ve Tarım Odası olarak Gaziantepli iş adamlarımızı Filistinde ağırlamak isteriz. İki ülke halkının da tüm kötülüklerden uzak kalması, barış ve kardeşlik içerisinde yaşamasını diliyoruz.
     Konuşmaların ardından iki oda arasında kardeşlik protokolü imzalandı.
     Oda başkanları, ziyarette karşılıklı olarak günün anısına çeşitli hediye ve plaket takdiminde bulundu.
    
     Muhabir: Orhan Çiçek / Ahmet Caner Baysal
     Yayıncı: İsmail Fidan
<< Önceki Haber Filistin heyetinden GTOya ziyaret Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER