Filistine yardım konvoyu

Filistine yardım konvoyu -İngiltereden, Filistine yardım için yola çıkan 18 araçlık konvoy, Yayladağı ilçesindeki gümrük kapısından geçiş yaptı


HATAY (A.A) - Filistine yardım götürmek için İngiltereden yola çıkan, ilaç, çocuk giysisi ve oyuncakların yer aldığı 18 araçlık yardım konvoyu Hatayın Yayladağı ilçesindeki gümrük kapısından geçiş yaptı.
     Grup sorumlusu Muhammed Yusuf, Yayladağı Gümrük Kapısında gazetecilere yaptığı açıklamada, aralarında İngiltere, Fransa, Pakistan, ABD, Malezya, Hollanda, Afganistan gibi farklı yerlerden yaklaşık 34 kişilik gönüllünün bulunduğu Viva Palestina Arabia adlı kafilede, içerisinde yardım malzemesi olan 18 aracın yer aldığını kaydetti.
     Konvoyun İngiltereden yola çıktığını ve Hatayın Yayladağı ilçesindeki kapıdan geçerek Suriyeye gideceğini ifade eden Yusuf, Suriyenin ardından Lübnana oradan da Filistinin Gazze kentine ulaşmayı hedeflerini söyledi.
     Konvoydaki araçlarda ilaç, çocuk giysisi ve gıda maddeleriyle oyuncakların yer aldığını vurgulayan Yusuf, Suriyede 12 araçlık konvoyun da kendilerine katılacağını, Filistine destekte bulunmayı amaçladıklarını kaydetti.
     Daha sonra konvoydaki araçlar, Yayladağı Gümrük Kapısındaki gerekli işlemlerin ve x-ray cihazındaki denetimlerin ardından, kapıdan çıkış yaparak Suriyeye hareket etti.
     (ET-İSÖ-İSA)
<< Önceki Haber Filistine yardım konvoyu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER