Fevkani Köprüsünün bir bölümü ulaşıma kapandı

Fevkani Köprüsünün bir bölümü ulaşıma kapandı -Zonguldaktaki Fevkani Köprüsünün Çaydamar bağlantısı yıkılma riskine karşı trafiğe kapatıldı


ZONGULDAK (A.A) - Zonguldak kent merkezindeki Fevkani Köprüsünün Çaydamar bağlantısı yıkılma riskine karşı trafiğe kapatıldı.
     Bir süre önce uzmanların taşıyıcılarında metal yorgunluğu tespit etmesi üzerine araç parkı yasaklanan Fevkani Köprüsünün Çaydamar Mahallesi bağlantısında, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ekipleri beton bloklarda ayrılma ve taşıcılarda çürüme belirledi.
     Valiliğin, 1956 yapımı Fevkani Köprüsünde herhangi bir olumsuzluk yaşanmaması için, Zonguldak Belediyesine gerekli tedbirlerin alınması yönünde tebliğde bulunması üzerine, belediye ekipleri köprünün Çaydamar güzergahına geçiş bölümünü trafiğe kapattı.
     İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü yetkilileri, köprünün bir bölümündeki beton yüzeyde açılma olduğunu, taşıyıcı metallerde de çürüme tespit edildiğini belirterek, Metal, taşıyıcı özeliğini kaybetmiş. Özellikle ağır tonajlı bir aracın geçişi köprüde yıkılma tehlikesine yol açabilir. Bunun için gerekli tedbirlerin alınması istendi. Belediye de yolu ulaşıma kapattı dedi.
     Zonguldak Belediyesi, uzmanların taşıyıcılarında metal yorgunluğu tespit ettiği Fevkani Köprüsüne araç parkını 30 Nisanda yasaklamıştı.
    
     Muhabir: Erdinç Aksoy/Sinan Özmüş
     Yayıncı: Murat Taydaş
<< Önceki Haber Fevkani Köprüsünün bir bölümü ulaşıma kapandı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER