Fethiyede Atatürk fotoğraflarının çöpe atıldığı iddiası

Fethiyede Atatürk fotoğraflarının çöpe atıldığı iddiası -AK Parti Muğla Milletvekilleri Özden ve Boğa: -Tamamen bir cehalet ve hatayla işlendiği anlaşılan, ancak asla affedilemeyecek bir ihmal sonucu meydana gelen bu vahim olaydan siya


MUĞLA (A.A) - Fethiyede Atatürk fotoğraflarının çöpe atıldığı iddiası ile ilgili AK Parti Muğla Milletvekilleri Yüksel Özden ve Ali Boğa ortak yazılı bir açıklama yaptı. Özden ve Boğa yaptığı açıklamada Tamamen bir cehalet ve hatayla işlendiği anlaşılan, ancak asla affedilemeyecek bir ihmal sonucu meydana gelen bu vahim olaydan siyasi bir malzeme çıkarmaya çalışmak kimseye yarar sağlamayacaktır vurgusunda bulundu.
     Yapılan ortak açıklamada, iddianın ilk olarak 14 Haziran 2012 tarihinde ilçede yayın yapan 2 yerel gazetede yer aldığı anımsatılarak, Olay 18 Haziran günü ulusal basına yansımıştır. Söz konusu haber henüz ulusal basına intikal etmeden yerel medyada yer aldığı 14 Haziran 2012 tarihinde Fethiye Kaymakamlığının onayı ile Fethiye Anadolu İmam Hatip Lisesi müdürü ve idarecileri hakkında inceleme, gerekiyorsa soruşturma yapmak üzere 2 adet muhakkik görevlendirilmiştir ifadesine yer verildi.
     Açıklamada, konuyla ilgili hiç bir şey yapılmadığı yönünde yapılan açıklamalar da eleştirilerek, şöyle denildi:
     Konu daha sonra İl Milli Eğitim Müdürlüğüne intikal etmiş ve 20 Haziran 2012 tarihinde Muğla Valiliği onayı ile konunun incelenmesi ve varsa, sorumlular hakkında inceleme ve soruşturmanın yapılması için 2 İl Milli Eğitim Denetmeni görevlendirilmiştir.
     Tamamen bir cehalet ve hatayla işlendiği anlaşılan, ancak asla affedilemeyecek bir ihmal sonucu meydana gelen bu vahim olaydan siyasi bir malzeme çıkarmaya çalışmak kimseye yarar sağlamayacaktır. Eğitim ve öğretim kurumlarımızda Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Milletimizin manifestosu olan İstiklal Marşımıza yönelik hiçbir saygısızlığın karşılıksız bırakılmayacağı, hata ve ihmali olanlarla ilgili gerekli işlemin yapılacağından kimsenin kuşkusunun olmaması gerektiği hususunu saygıyla halkımızla paylaşmak isteriz
    
     Muhabir:Kenan Gürbüz
     Yayıncı: Tuncer Çetinkaya
<< Önceki Haber Fethiyede Atatürk fotoğraflarının çöpe atıldığı... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER