Feshanede Siirt günleri düzenlenecek

Feshanede Siirt günleri düzenlenecek


SİİRT (A.A) - İstanbul Feshanede Siirt günleri düzenleneceği belirtildi.
     Vali Ahmet Aydın yaptığı yazılı açıklamada, İstanbul TÜYAPta 24-27 Ocak 2013 tarihleri arasında açılacak olan Emitt 2013 Turizm Fuarına katılacağını belirterek, fuarın inanç turizmi açısından büyük bir potansiyele sahip olan Siirti tanıtmak için bir fırsat olduğu kaydedildi.
     Fuarda İbrahim Hakkı hazretlerinin Tilloda kurduğu ışık düzeneğinin canlandırılacağı vurgulanan açıklamada, şu bilgilere yer verildi:
     Siirtin zengin tarih ve kültürünü farklı perspektiften tanıtmak amacıyla önemli çalışmalar yürütüyoruz. İki yıldan beri katıldığımız Emitt 2013 Turizm Fuarına, bu yıl yapacağımız çalışmalarla Siirti daha etkin tanıtmayı planlıyoruz. Bu yıl 24-27 Ocak 2013 tarihleri arasında açılacak Emitt 2013 Turizm Fuarında, 50 yıl aradan sonra geçen yıl onarılan İbrahim Hakkı Hazretlerinin ünlü Işık düzeneğini standımızda canlandırarak, farkındalık yaratmayı hedefliyoruz. Bilim dünyasında büyük ilgi çeken bu harika sistemi bütün dünyaya tanıtmak istiyoruz. Dolayısıyla yapacağımız çalışmalarla Siirte turist sayısında önemli bir artış bekliyoruz. Bu vesileyle İstanbul TÜYAPta düzenlenecek fuara bütün Siirtli hemşehrilerimizi standımıza davet ediyoruz.
     Açıklamada, etkinlikler kapsamında Feshanede de Siirt günleri düzenleneceği bildirildi.
    
     Muhabir: Ayhan Mergen / Nail Kadırhan
     Yayıncı: İrfan Cemiloğlu
<< Önceki Haber Feshanede Siirt günleri düzenlenecek Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER