Felçli hastanın, ilk adım mutluluğu

Felçli hastanın, ilk adım mutluluğu -Hatayda incir ağacından düştükten sonra felç geçiren hasta, 5 aylık rehabilitasyon tedavisinin ardından sağlığına kavuşarak yürümenin mutluluğunu yaşadı


KOCAELİ (A.A) - Hatayda incir ağacından düştükten sonra felç geçiren 60 yaşındaki Abdülhamit Ünsal, 5 aylık rehabilitasyon tedavisinin ardından sağlığına kavuşarak yürümenin mutluluğunu yaşadı
     Kocaelideki bir fizik tedavi ve rehabilitasyon hastanesinin başhekimi Doç. Dr. Barın Selçuk, düzenlediği basın toplantısında, temmuz ayında Abdülhamit Ünsalın Hatayda çıktığı incir ağacından düşmesi sonucu yaralandığını ifade ederek, düşme sonucu boyun omurgasında kırık oluşan Ünsalda, omurilik felcinin gelişmesinin ardından kol ve bacaklarının da tutmadığını bildirdi.
     Hatayda ilk müdahaleden sonra Ünsalın hastanelerine getirildiğini belirten Selçuk, burada yoğun bir rehabilitasyon programına başladıklarını kaydetti. Hastada zaman içinde bazı gelişmelerin olduğuna dikkati çeken Selçuk, Ünsalın neredeyse bağımsız yürüyebilir seviyeye ulaştığını, kollarını da rahatça kullanabilecek hale geldiğini ifade etti.
     Selçuk, omurilik felçlileri ve nörolojik tüm hastalıkların, bir takım bilimsel ve ileri teknolojiler kullanılarak tedavi edilmesinin mümkün olduğunu anlatarak, Ünsalın, bu tür hastaların umutsuzluğa kapılmadan tedavi edilebileceğine ilişkin önemli bir örnek olduğunu söyledi.
     Ünsalın ilk geldiğinde yardım alarak oturabildiği, kol ve bacaklarında ileri derecede güç kaybının tespit edildiğini vurgulayan Selçuk, hastanın rehabilitasyon programına alınarak bir fizyoterapist eşliğinde her gün 2 seans fizik tedavi uygulandığını bildirdi.
     Uygulanan kapsamlı rehabilitasyon programı sonucunda yürüme yeteneğine yeniden kavuşan Ünsalın, aynı zamanda hiç hareket etmeyen sol kolunu da aktif olarak kullanmaya başladığını dile getiren Doç Dr. Barın Selçuk, hastanın böylece günlük yaşamında bir başkasına bağımlı olmaktan önemli ölçüde kurtulduğunu dile getirdi.
     Abdülhamit Ünsal ise evlerinin önündeki incir ağacından düştüğünü belirterek, 5 ay önce sedyeyle geldiği hastaneden yürüyerek taburcu olabilecek düzeye gelmesinin mutluluk verici olduğunu söyledi.
    
     Muhabir: Tahir Turan Eroğlu
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber Felçli hastanın, ilk adım mutluluğu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER