Fatih Projesi

Fatih Projesi -Mersin Valisi Güzeloğlu: Fatih Projesinde, Mersin, Türkiyenin en başarılı illerinden biridir


MERSİN (A.A) - Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Fatih Projesinde Mersinin Türkiyenin en başarılı illerinden biri olduğunu söyledi.
     Milli Eğitim Bakarlığınca yürütülen Fatih Projesi kapsamında, Yahya Akel Fen Lisesinde, 9uncu sınıf öğrencilerine tablet bilgisayar dağıtıldı. Programa katılan Güzeloğlu, öğrencilerle birlikte tablet bilgisayarları test etti.
     Yahya Akel Fen Lisesinde şimdiye kadar dağıtılan tablet bilgisayarların sayısının 257 olduğunu vurgulayan Güzeloğlu, Mersin genelindeki okullarda dağıtılan tablet bilgisayarların toplamda 2 bin 94e ulaştığını belirtti.
     Mersinin eğitim alanında son yıllarda çok önemli başarılara imza attığını vurgulayan Güzeloğlu, şöyle devam etti:
     Fatih Projesinde, Mersin, Türkiyenin en başarılı illerinden biridir. Bugün bu okulumuzun fiziksel ve teknolojik altyapısıyla, dağıttığımız tabletler ve etkileşimli tahtalarla, öğrencilerimize, dünyanın en ileri, en güçlü ve en teknolojik fiziksel eğitim altyapısını sunmuş bulunuyoruz.
     Gençlerin, tablet bilgisayar ve akıllı tahtalar sayesinde daha başarılı olacaklarını vurgulayan Güzeloğlu, Bu ülkenin geleceği, gençlerimizin başarılarıyla doğru orantılıdır diye konuştu.
     Güzeloğlu, program sonrasında, okul ziyaretçi defterini imzalayıp öğrencilerle hatıra fotoğrafı çektirdi.
    
     Muhabir: Basir Gülüm
     Yayıncı: Anıl Bağrık

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER