Fas Ulaştırma Bakanı Rabah, Gaziantepte

Fas Ulaştırma Bakanı Rabah, Gaziantepte -Rabah: "İnşallah hep beraber çok güzel işler yaparız. Fas olarak Türkiyeye çok ihtiyacımız var"


GAZİANTEP (A.A) - Fas Ulaştırma Bakanı ve Kuneytra Belediye Başkanı Abdülaziz Rabah, "İnşallah hep beraber çok güzel işler yaparız. Fas olarak Türkiyeye çok ihtiyacımız var" dedi.
     Rabah, Gaziantepteki temasları kapsamında, beraberindeki heyetle Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbeyi ziyaret etti.
     Belediye şeref defterini imzalayan Rabah, Türkiye ve Fas arasındaki bağların kardeşlikten ibaret olmadığını, iki ülke arasında tarihi, kültürel ve dini ilişkiler de bulunduğunu belirtti.
     Krallarıyla yeni bir sürece başladıklarını aktaran Rabah, "Bu süreç kalkınma sürecidir. Siz bu kalkınma sürecini daha önce yaptınız. Biz de bunu takip etmeye çalışıyoruz. İnşallah hep beraber çok güzel işler yaparız. Fas olarak Türkiyeye çok ihtiyacımız var. Türkiye ile ilişkilerin sadece hükümetler nezdinde değil il, ilçe ve halklar arasında da olmasını istiyoruz" diye konuştu.
     Fas ve Türkiyenin kalben birbirine çok yakın ülkeler olduğunu dile getiren Güzelbey de ziyaretin işbirliğinin başlangıcı olmasını temenni etti.
     Konuşmaların ardında, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ile Kuneytra Belediyesi arasında, Dostluk, Kardeşlik ve İşbirliği Anlaşması imzalandı.
    
     Muhabir: Zerin Özdilek - Yusuf Atlıhan
     Yayıncı: Sevil Çelik
<< Önceki Haber Fas Ulaştırma Bakanı Rabah, Gaziantepte Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER