Farklı dil ve lehçelerle ilgili çalışma

Farklı dil ve lehçelerle ilgili çalışma -Türkiye Bosna Hersek Kültür Dernekleri Federasyonu Başkanı Güneş: -Boşnakça, Kürtçe, vesaire, bunların seçmeli ders olarak konmasının Türkiyede kaos yaratacağını düşünüyorum


SAKARYA (A.A) - Türkiye Bosna Hersek Kültür Dernekleri Federasyonu Başkanı Muzaffer Güneş, farklı dil ve lehçelerle ilgili çalışmaya ilişkin, Boşnakça, Kürtçe, vesaire, bunların seçmeli ders olarak konmasının Türkiyede kaos yaratacağını düşünüyorum dedi.
     Güneş, AA muhabirine, derneklerin kendi içerisinde kültürlerini yaşatmak amacıyla dil eğitimi verdiklerini söyledi.
     Farklı dil ve lehçelerle ilgili çalışmaya olumlu bakmadıklarını belirten Güneş, şöyle konuştu:
     Boşnakça, Kürtçe, vesaire, bunların seçmeli ders olarak konmasının Türkiyede kaos yaratacağını düşünüyorum. Bu anlamda seçmeli dersten ziyade, anadilimiz olan Boşnakçayı öğreneceksek, kendi soyumuzu yaşatma adına kendi aramızda dernekler olarak bunları yapmaya çalışıyoruz. Ama seçmeli ders olarak Milli Eğitimin müfredatına konmasını çok uygun görmüyorum açıkçası. Hiçbir zaman Boşnaklar olarak ülke içinde bölücük yaratacak bir şeyden yana olmayacağız, olmamaya da devam edeceğiz. Boşnaklar zaten muhlis insanlar. Her zaman tek bayrak, tek devlet, tek millet içinde toplanmak isteyen, huzur içinde yaşamak isteyen toplum.
    
     Muhabir: Kemal Kaymak/Atakan Çelik
     Yayıncı: J.Jale Müminoğlu
<< Önceki Haber Farklı dil ve lehçelerle ilgili çalışma Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER